zondag 3 mei 2015

Meiwandeling door Noordhollandse dreven

Twee reebruine ogen...
De dagen vliegen voorbij, en aangezien de laatste weken van april en de eerste weken van mei de mooiste van het jaar zijn - als het om natuurschoon gaat -, kun je maar het beste zoveel mogelijk buiten zijn. Dat vind ik tenminste. Gelukkig werkt het weer steeds mee. Nu was het de laatste tijd best koud, vooral als die noordenwind weer eens de kop opstak, maar de zon scheen vaak en dat is veel waard.

Daags na ons bezoek aan De Keukenhof, was er weer de maandelijkse wandeling met De Doornvogels. Dat was dus op zaterdag 2 mei. De zon scheen volop en er was nauwelijks sprake van wind waardoor het aanmerkelijk prettiger aanvoelde dan gisteren. Wij verzamelden rond half elf aan de Heemstede kant van NS-station Heemstede-Aerdenhout.


De route liep het eerste deel langs het spoor en vervolgens langs weilanden, de binnenduinrand en de bossen van Heemstede, Vogelenzang en Bennebroek. Ook liepen we een stuk door de Waterleidingduinen waar we bij uitspanning Panneland een eerste koffiestop hielden, en daarna zetten wij de wandeling voort door de mooie provinciale landschappen Woestduin, Vinkenduin en Leyduin.

Wij zouden ook langs bloembollenvelden lopen maar die hebben wij maar één keer gezien. Nu had ik mijn portie al in en rond De Keukenhof gehad, maar voor anderen was dat wel een beetje jammer. Maar geen nood, want toen wij in de namiddag, ruim vijf uur na de start, eindelijk waren neergestreken bij restaurant Azzurro, 'een Italiaan' vlak bij station Heemstede, konden we allemaal terugkijken op een ronduit schitterende wandeling.

Zonder meer een aanrader!

Uiteraard is mijn digicam niet onaangeroerd gebleven, dus wie alsnog mee wil wandelen kan dit in virtuele zin doen... ;-)

Geen opmerkingen: