vrijdag 8 mei 2015

Over lopen en zo...


We gaan mooie dagen tegemoet! Ideaal weer om te gaan wandelen of fietsen, een terrasje te pikken of te hardlopen.

Tja, hardlopen... De laatste weken heb ik niet zoveel te vertellen op hardloopgebied, en de schaarse verhalen die er zijn behoren niet tot de meest begeesterde. Grotendeels heeft dat met lichte fysieke strubbelingen te maken, blessure is een zwaar woord. Het is vooral een wat hinderlijke uitstraling vanuit het zitbeen naar rechterbeen en heup - dat het hardlopen niet onmogelijk maakt maar wel afremt. Zoals gisteren, daags na de Coopertest ging ik een duurloop doen. Moet wel, want 'Vaals' is over een maand. Dat is gelukt, maar in een moeizaam, traag tempo (zes minuten per kilometer op zijn best). De coopertest en de 10 km in Noordwijkerhout vorige week gingen ging ook niet echt vlot, vooral moeizaam. Je ben te bij elke stap bewust van dat hinderlijke gevoel in je benen.


Smoesjes over mijn gewicht kan ik niet hebben, ik weeg nu 78.9 kilo. Dat is nog niet helemaal wat het zijn moet (zomergewicht is meestal rond de 74, 75 kilo) maar 'dik' ben ik zeker niet. Ouderdom? Dat is een smoes die enige grond heeft en door de meesten zal worden aanvaard. Maar de ervaring heeft geleerd dat er na een dip meestal weer een opleving komt, dus gewoon maar doortrainen (uiteraard voor zover het lichaam wil wat ik wil).

Volgende week wel naar Delft voor The Golden Ten, ik was te laat met inschrijven maar kon het startnummer van Hugo Maerten overnemen. Dat blijft toch een leuke loop, die Golden Ten, al was het maar omdat er vanuit het gezellige oude centrum van Delft wordt gestart en gefinishd. Na het lopen nog een biertje of i.d. pakken op een van de vele terrassen met je loopmaatjes, zeker als de zon schijnt is dat altijd leuk.

En oh ja, ook had ik mij ingeschreven voor The Royal Ten op 31 mei, en een week later 20 km 'Vaals trail'. Voor je het weet is het zo ver... Tja, de geest wil nog genoeg, nu het lichaam nog!


Inmiddels heeft de barre tocht door de Alblasserwaard een paar dagen terug wel een fikse verkoudheid opgeleverd, maar dat blijft hopelijk beperkt tot snuiten en niezen. Straks toch weer naar buiten, de paden op de lanen in. Wel in de buurt. Overigens heb ik de plaatjes bij deze post vanmorgen gemaakt tijdens de ochtendronde. In mei leggen alle vogeltjes een ei...

Geen opmerkingen: