zaterdag 23 mei 2015

DIOS Lenteloop met zomers aandenken

En toen was daar de DIOS Lenteloop. Vorig jaar heb ik 'm overgeslagen wegens verplichtingen, maar die had ik nu niet. Of het zou moeten zijn om de vijf kilometer te lopen, en deze Lenteloop was een uitgelezen moment om dat te doen. 

Hoe dan ook ging ik samen met Jan G. naar Den Hoorn. Hij kwam mij vanmorgen rond elf uur ophalen, na 'een bakkie' liepen wij samen naar de bushalte aan de Thorbeckelaan, daar namen we bus 23 en bij bushalte Leyenburg stapten we uit om vijf minuten later over te stappen op Bus 37. Die stopte onder meer in Den Hoorn. Dat was toch nog een half uurtje rijden maar we hadden de tijd: de vijf kilometer ging pas op kwart voor twee van start.

In Den Hoorn liepen we even de verkeerde kant op, naar het clubhuis van handbalvereniging DIOS, maar daar was het angstig stil. Na deze en gene de weg te hebben gevraagd bleek dat we een stuk moesten doorlopen, naar het centrum. We gingen op het geluid van de speaker af.

Bij de feesttent aangekomen, zagen wij weer de nodige bekende gezichten waaronder opvallend veel 'Groep 7 - lopers': Karin, Sandra, Odette en Sanny. En van de heren Jetze en deze oude cultuurbarbaar.

Ik kon mij omkleden in de sporthal vlak bij de start. Ik schrijf in de ik-vorm omdat Jan last van zijn rug had en hem geadviseerd is om eventjes geen wedstrijden te lopen. Maar gewoon even kijken naar de lopers vindt hij ook leuk, genoeg bekenden om aan te moedigen. Overigens waren er ook in de kleedkamer weer een hoop bekenden.

Jelle en Wim filosoferen nog wat na...
Kort na de prijsuitreiking van de winnaars van de jeugdloop eerder die ochtend, gingen de lopers van de 5 kilometer van start. Ik ging meteen 'flink in de benen' en hoewel ik op het laatst door enkele groepsmaatjes werd gepasseerd, wierp dat toch zijn vruchten af. 24'55'', dat is veel beter dan ik van tevoren had ingeschat. Tja, wil ik een beetje 'normale' tijd lopen dan werkt deze manier (voor mijzelf) toch het beste. Uiteraard moet ik mezelf niet over de kop lopen, zeker als senior niet, maar daar was voor mijn gevoel geen sprake van, ook al zakte ik in de tweede helft iets in. Maar op zo'n relatief korte afstand rustig beginnen en daarna - zo mogelijk - versnellen heeft in de 47 jaar dat ik loop zelden goed gewerkt, uiteraard spreek ik nu uitsluitend voor mijzelf.


Hoe dan ook was iedereen dik tevreden over zijn of haar tijd, Groep 7 heeft over de hele linie goed gepresteerd dus trainer Arie kan trots op zijn pupillen zijn. Na afloop even met z'n allen op de foto, wèl met de flitsende sportzonnebril op die alle lopers na afloop als aandenken kregen uitgereikt. Topcadeautje van de organisatie, en een toploop ook!

Om kwart voor drie gingen de lopers op de 10 km van start. Daarvan heb ik alleen de doorkomst voor de tweede ronde - gedeeltelijk - meegemaakt, want wij moesten op tijd terug zijn. Enkele foto's van staan hier!

Geen opmerkingen: