zondag 31 mei 2015

Royal Ten 2015 weer met uitslag

Deze mijnheer heb ik al eeuwen niet gezien, maar hij is geen steek veranderd: Henk Simonis, broer van Hans. Henk was in de jaren tachtig een van de snelste hardlopers in de regio Den Haag, zo liep hij gemiddeld 31 tot 33 minuten op de 10 km. Hij is zeventig jaar - je geeft het 'm niet - en is nog steeds een actief sporter, maar het hardlopen staat nu wel - begrijpelijkerwijs - op een lager pitje.

Hij was toeschouwer en coach bij de Royal Ten deze middag, een loop waaraan ik ook heb meegedaan. En dat ging goed, gezien de omstandigheden.

Maar wat ik nu precies heb gelopen? Ik zou het niet precies weten want ik stond niet in de uitslagen vermeld. Wat er mis is gegaan, geen idee, ik droeg een groene MyLaps Chip en heb de tijdregistratiematten keurig betreden. Nou ja, het zijn voorlopige uitslagen, mailtje naar het wedstrijdsecretariaat gestuurd, we zien wel. Misschien ben ik niet de enige.

Update: inmiddels bericht gekregen dat ik 53'58'' heb gelopen, ik had het nummer van mijn gele chip destijds bij de inschrijving opgegeven maar droeg 'de groene' chip.

Het was hoe dan ook weer een mooie editie van een loop die onze bevriende club The Hague Road Runners sinds vele jaren organiseert. De Royal Ten is een leuke loop, tenminste, zo ervaar ik dat. Mooi parcours, vrij vlak, het enige dat vandaag een beetje tegenzat was het weer. Maar goed, daar kon niemand iets aan doen.
Ik heb ook 'lekker' (in ieder geval ontspannen) gelopen met in de laatste anderhalve kilometer zelfs iets dat op een versnelling leek. 

Voordat de 10 km van start ging (dat was om half drie) heb ik eerst de 5 km. lopers gefilmd, ik was aan de vroege kant dus daar was nog even tijd voor. Ik heb de lopers gefilmd terwijl ik onder het viaduct stond, ongeveer 250 meter voorbij de finish. Daar stond ik in ieder geval redelijk droog.

Het was namelijk wel Kwalitatief Uitermate Teleurstellend weer, regenachtig maar vooral (alweer) die nare koude wind. Nee, ik ben niet van chocola maar die wetenschap maakte het weer er niet beter op. Yöran stond er ook als toeschouwer, met zijn zoontje op de rug.

Nog een paar foto's van de vijf kilometer staan hier.


Het feit dat de lopers  niet - zoals voorgaande jaren - in het gebouw met die overdekte 'markt' terecht konden, leverde hectische taferelen op in de grote tent waar men kon (na)inschrijven en de tassen kwijt kon. Zeker toen het harder begon te regenen, het werd toen ook akelig kil buiten.


Ik was laat in het startvak van de 10 km, wat betekende dat ik behoorlijk achteraan stond. Nou ja, maakt niet uit, ik had toch een chip. Nadat de meute werd 'weggeschoten' duurde het even voordat de 'start-mat' was bereikt, maar daarna ging ik relatief rustig op weg. Mij wordt wel eens verweten dat ik te hard van start ga, maar daar was vandaag in ieder geval geen sprake van. De tien kilometer werd in een constant tempo gelopen en ik had op het laatst zelfs ietsje over.

Foto Jeroen Tibbe
Het groen-geel van Haag Atletiek was op het erepodium rijkelijk vertegenwoordigt: Op de 5 km zette Maikel van Gemert met 16:59 een prachttijd neer en werd daarmee vijfde heer. Op diezelfde afstand werden Elsbeth Ciesluk, Irene Aldersma en Helmie Ramakers resp. eerste, tweede en derde dame. Proficiat! Cynthia Gijzen zette met 21'04'' eveneens een mooie tijd neer en werd vijfde dame. Verder knappe prestaties van onder anderen Sonja van Breukelen (24'12'') en Pierre Tissot van Patot (24'42'').

Op de 10 km schitterde Jeroen van Aken - door de speaker aangeduid als de 'Vincent van Gogh van Haag Atletiek' - met 33:21, met Mohamed Labeyquira in zijn kielzog. Ze werden resp. derde en vierde in de categorie M35.

Onder de vele snelle Haag-dames liep 'onze' Marianne Nijmeijer met 42'09'' naar een tweede plaats bij de V35, bij de V45 waren de eerste en tweede plaats weggelegd voor Marleen Westhoff en Ellen Oostvogel, 'spartaanse' Simone Lankhuyzen werd derde.

Kijkend naar mijn/onze andere groepsgenoten, hebben Yvette Solognier (47'34''), Jetze Ybema en Jan Rensen (ca 51 minuten) en Ton van der Pol (ca 53 minuten) mooi gepresteerd en onze 'grand old master' Henk Moesman zette een méér dan keurige tijd van 55 minuten neer. Alleen heb ik Ton en Henk niet in de uitslagen teruggevonden, mogelijk heb ik er overheen gekeken. Verder zijn van Groep 7 Gusta en Carla gesignaleerd, ze hadden geen chip maar zullen zo rond de 52, 53 minuten hebben gelopen. Corrigeer mij gerust als dit niet klopt!


Na afloop ben ik met Ton van der Pol, Jan Groeneveld en Paul Kruijssen lekker gaan 'bieren' in een café aan de Theresiasstraat. Er gingen - in mijn geval - twee Grimbergen Dubbel en een glas wijn naar binnen, ook hebben wij er wat smakelijke bitterballen bij besteld. Maar daarna naar huis, waar de asperges met ham wachtten...

Geen opmerkingen: