zaterdag 4 juli 2015

Strandleven en zeehelden

Na gistermorgen vroeg een stukje te hebben hardgelopen (ongeveer een half uur), te hebben ontbeten en boodschappen te hebben gedaan, gingen wij weer naar het strand. Hoewel het aan de kust aanmerkelijk minder warm werd dan was voorspeld - vooral veroorzaakt door een relatief frisse bries vanuit het noordwesten - was het daar nog zeer goed toeven. Maar eens zien wat deze zaterdag zal brengen. Wellicht Griekse toestanden, maar dan in klimatologische zin.

Op het strand werden we iets later gezelschap gehouden door Paul en Marlies. Eerstgenoemde bleek de enige echte zeeheld want hij stortte zich vol enthousiasme in de golven tussen de kwallen, aangenomen dat die er gisteren nog waren.


De maaltijd van gisteren werd Zarzuela, een stevige kruidige vissoep met gepelde tomaten, ui, knoflook en andere kruiderijen met als hoofdmoot kabeljauw, tonijn, fruits de mers en garnalen. En een salade er bij. Past goed bij het weer, is niettemin voedzaam en je valt er nog van af ook..


Daarna ging ik even kijken bij de Beach Run bij Kijkduin. Een strandloop over naar keuze 5 of 10 kilometer waarvoor de deelnemerslimiet al ruim voor de deadline was bereikt. Zelf zou ik vandaag aan de Kadeloop hebben deelgenomen, zij het dat die loop werd afgelast wegens de aanvankelijk verwachte extreme hitte. Verstandige beslissing, al is het afwachten of het echt zo warm wordt vandaag. De warmtevoorspellingen waren ook aanleiding voor de organisatoren van de Beach Run om de afstanden in te korten, nu werd het 4 of 8 kilometer.

Aan de 8 km deden onder meer Delftse koploper Hans Verbeek mee, en van onze trainingsgroep de dames Geerdien, Gusta en Karin.

Hierbij ook enkele foto's van de Beach Run (8 km).


Ik was nog in de gelegenheid om een filmpje van de 4 km lopers te nemen op het moment dat zij de duinen ingingen.

Na thuiskomst gingen we naar het Zeeheldenfestival op het Prins Hendrikplein, het gezelligste buurtfestival (of straatfeest) van Den Haag. En dat gold zeker voor gisteravond. Met die zwoelte, de muziek ('De Haagse Rêgahs' met hun in vrolijk-geestige, plat-haags gezongen liedjes begeleid door 'flamingo-muziek') en de gezellige drukte op het festivalgedeelte zelf en de omringende terrassen, waande je je op vakantie in Zuid-Frankrijk.


We kwamen heel wat bekenden tegen: om er een paar te noemen: neef Robert, Paul van O., Frank en Ingeborg en onze buren Jan en Wilma. En Bas niet te vergeten, die we twee weken terug voor het eerst sinds lange tijd weer troffen bij een feest van een gemeenschappelijke vriend. Nu was hij er weer. Het tweede deel van de avond zaten we eerst op een terras, later binnen in een café en lieten we ons de biertjes goed smaken.

Het was al kwart over een toen wij met eerdergenoemde buren het feestgedruis achter ons lieten en naar huis fietsten. Vandaag weer een dag. Het begint al warm te worden....

Geen opmerkingen: