zondag 26 juli 2015

Zomergasten bij Kerkpolderloop

De heer en mevrouw Van Es en de heer en mevrouw Rotteveel
Vandaag dus opnieuw een Kerkpolderloop. Nummer vier alweer dit jaar, het gaat opschieten. In augustus nog een paar keer, daarna zijn de andere loopjes in Delft weer aan de beurt, die van De Koplopers, AV '40 en IJsclub Bertus. En de loopjes in het Westland niet te vergeten.

Vanmorgen ging ik - ditmaal alleen - naar Onder Ons, de uitspanning van IJsclub Bertus. Eerst met de fiets naar het station, daarna met de trein naar Delft en van daaruit met de tram. Het laatste stukje lopen naar Onder Ons viel op hoe rigoureus de hevigste juli-storm ooit gemeten heeft huisgehouden: overal afgebroken takken, en niet zo nu en dan, nee, de hele weg lag er mee bezaaid.


Ik was aan de vroege kant, niettemin was het al vrij druk: Wim van Es en zijn gade Marian waren er, Michel en Hizkia, En Peter Rotteveel met zijn vrouw. Nu noem ik alleen de mensen van Haag, maar er waren nog veel meer bekende gezichten. Bakkie, inschrijven, omkleden, stukje inlopen. En zoals altijd om kwart over tien de start.

Ditmaal ging ik (te) snel weg, de eerste kilometer bovenaan het talud bereikte ik in circa 4"40" maar dat tempo kon ik toch niet tot de finish volhouden. Wim had ook de benen, hij liep een flink stuk voor mij en Hizkia passeerde mij al na 700 meter. Daarna passeerde Hans V. mij met zijn sierlijke pas. Het weer was overigens een flink stuk beter dan gisteren, de zon scheen. Dat maakte het natuurlijk meteen een stuk warmer.

De finish haalde ik ditmaal in 25'12''. Daarvoor heb ik mij echt de tandjes moeten lopen, maar dit zijn nu eenmaal de tijden die ik tegenwoordig loop. Het zij zo, maar het streven is toch om nog een keertje ruim onder de 25 minuten te finishen. Gek eigenlijk, zelfs een tikje kinderachtig. Maar ja, iedereen heeft zo zijn doelen, ook al ligt niemand daar wakker van.

Na het uitlopen, douchen en omkleden nog geruime tijd op het buitenterras van Onder Ons gezeten met Michel en Hizkia, Jos Toth en Ger Kooiman. Aan een ander tafeltje ging iemand accordeon spelen. Dat was wel even leuk.

En nu dit blogje afronden en naar Zomergasten kijken!

1 opmerking:

Hans Verbeek zei

Ik vind 25.12 een keurige tijd, Fred. Zeker gezien die loodzware onhandige schoenen, die je aanhad ;-)