zondag 13 maart 2016

Spartaans vertier bij 1 van de 4!

Na het kuieren op zaterdag niet luieren op zondag, maar rennen! Een week na de CPC stond er een 10 km loop - de 1 van de 4 loop - op het programma bij AV Sparta.

Deze loop was de vierde en laatste van dit seizoen en waaraan met name leden van de vier Haaglandse atletiekverenigingen deelnamen. Het is namelijk een competitie waarvoor een puntenklassement wordt bijgehouden en waarbij voor de snelste lopers aan het eind van deze jaarlijkse reeks - dat was vandaag - prijzen te verdienen zijn in enkele categorieën.

Altijd leuk om aan deze loop mee te doen, al was het maar om de strijd met jezelf aan te gaan. Rond negen uur 's ochtends ging ik van huis en fietste naar het Zuiderpark. Jeezzz, wat was het berenkoud, ik had beter mijn winterjas kunnen aantrekken. En ook al geen handschoenen aan, mijn vingers vroren er bekant af. Dan maar zo snel mogelijk fietsen. Gelukkig scheen de zon en die zou dat de hele dag blijven doen.

Weliswaar begon de loop pas om 11:00 uur, maar gisteravond belde Paul Kruijssen mij of ik zin had om vóór de loop koffie bij Marlies en hem thuis te drinken. Nou, zin had ik wel en dat gold ook voor Paul Versteegh en Jan Groeneveld, die eveneens op de fiets naar de grote woontoren aan de Troelstrakade waren getogen.


Voor vertrek nog even een statiefoto vóór de vleugel van de vrouw des huizes, die lid is van het Haagse Toonkunstkoor dat ons volgende week zal laten genieten van de Matthaüs Passion. Jawel, het is weer zover, het loopt tegen pasen...

Te voet gingen wij naar de atletiekbaan van Sparta. Startnummer ophalen, omkleden, inlopen, het bekende ritueel. En dan de start op de baan. Dat werd iets later dan elf uur omdat er één minuut stilte in acht werd genomen ter nagedachtenis aan Ton de Kleijn, de vorig jaar overleden voorzitter van Sparta. Zijn vrouw en kinderen zouden vandaag het startschot geven.

Ik startte helemaal achteraan. Wat er in zou zitten vandaag, geen idee. Zo rond de 53 minuten zou moeten lukken. Voor mijn doen liep ik vrij ontspannen, niet heel snel maar ook niet langzaam, in een steady tempo. Het waren vier rondjes Zuiderpark en ik probeerde zó te lopen dat ik onderweg niet ging 'wringen' of buiten adem zou raken. En zeker niet in de buurt van fotografen waarvan Marlies er één was.

Het ging best goed. Op het laatst werd ik weliswaar gepasseerd door Ton van der Pol en Carel Knoester, maar ik wist de schade beperkt te houden en finishde enkele meters na beide heren in een alleszins bevredigende 52 minuten en 7 seconden.

Die tevredenheid gold ook voor Carel, Ton, Jan Wierenga - waarmee wij altijd meerijden naar Delft - en nog veel meer lopers en loopsters. En zeker voor degenen die in de prijzen zijn gevallen.

Helemaal leuk werd het toen bekend werd gemaakt dat Haag Atletiek, evenals vorige jaren. de meeste punten had vergaard en daarmee als eerste van de vier verenigingen werd gelouwerd.


Dat het bij de prijsuitreiking van de atleten nogal vrolijk en losjes toeging, daarvan getuigen deze foto's!

Later op de dag zijn wij met onze dochter Daphne en kleindochter Chloë naar de Bosjes van Pex gegaan. Eerst paardjes kijken bij de manege waar Daphne ooit paardrijles had, daarna bij Pex op het zeer drukke terras een plekje gevonden om een drankje te nuttigen. En 's Avonds met z'n allen aan de spaghetti bolognaise!


2 opmerkingen:

Hans Verbeek zei

spaghetti bolognaise
Is dat spaghetti met mayonaise? Of wordt dat gegeten tijdens een polonaise?
Geef mij maar spaghetti bolognese.

Anoniem zei

Een heerlijk mooie dag, een om te koesteren 😊😊