donderdag 3 maart 2016

De CPC in 1980!Gisteren het laatste loopje (van een uur in dl 1/2) vóór de CPC gelopen. Dit na de training in het krachthonk en tussen de buien door. Nu een paar dagen rust - er gaat wel gewandeld worden, en misschien vrijdag of zaterdag nog een half uurtje joggen - en dan klaar voor de halve marathon.


Mijn hoeveelste CPC wordt dit? Geen idee, mijn tigtste. Hoe leuk is het om eens terug te blikken op een van de vroegere edities van de CPC, toen nog keurig City-Pier-City loop genaamd.

Wij spreken over de CPC 1980. Op dit blog staan de complete uitslagen van de halve marathon, enkele foto's en enkele krantenknipsels uit die tijd. Met bijzondere dank aan Joop Nennie (zie loper met baard en bril hiernaast), uit wiens plakboeken ik mocht putten.

Het was een internationale halve marathon waaraan toplopers uit Noorwegen, Denemarken, Engeland, Duitsland en Italië deelnamen. En uit Nederland uiteraard, met onder anderen Gerard Nijboer die toen tweede werd, direct na het Noorse 'kanon' Øyvind Dahl.

Maar ook liepen regionale en lokale toppers mee: Jacques Valentin, Hans Vrolijk, Mulay Najib, en van onze club destijds (V&LT-C) onder anderen Wim Hartman, Theun Hoff, Hans Bongaertz, Andri Binsbergen, Peter Kriek, Arnold Poels, ikzelf, Joop Nennie en Jaap Raaphorst. Het is al lang geleden, een aantal van genoemde atleten is niet meer onder ons.

Zelf liep ik toen 1:24', een of twee jaar later liep ik mijn snelste halve marathontijd (1:21' en nog wat). Daarmee was je een 'aardige loper' maar niet meer dan dat. Het is ook maar waar je je mee vergelijkt. Toentertijd was het zo dat als je langer dan 1 uur 50 minuten over de halve marathon deed, je uit de race werd genomen. Curieus is dat clubgenoot Michel van Osch - vandaag de dag, als 65 plusser, een voortreffelijk atleet die al twee keer (ook dit jaar) in zijn klasse Nederlands Kampioen is geworden bij polsstokhoogspringen - als laatste (van de 'toegestanen') is gefinishd in ruim 1 uur en 50 minuten. Een tijd waar menigeen vandaag de dag alleen maar van kan dromen. Ik ook, maar dromen mag als je bijna achtenzestig bent...

Geen opmerkingen: