donderdag 10 maart 2016

Hulde aan de HAAG-toppers bij de CPC!


Met al dat gewandel van de afgelopen dagen heb ik niet echt stilgezeten, maar gisteren was de eerste keer sinds de CPC van afgelopen zondag dat de benen in de hardloopmodus gingen. Er stond al meteen een training met - zij het niet al te snelle, want 15 km - tempo's op het programma, volgens het schema twee series van 6-4-2 minuten. De benen voelden goed, desondanks bleek tijdens het inlopen dat onder meer de etentjes en snoeperijen van de afgelopen dagen hun tol gingen eisen waarop ik besloot mijn eigen weg te gaan. Dus zelf het programma maar zo goed als het ging afgewerkt, met tussenpauzes van de helft van het zojuist gelopen tempo, en 10 minuten rust tussen de series.


Na de training kwamen de lopers in een feestelijk versierde kantine, waarvoor de ludieke bargroep hierboven zich hard had gemaakt. Reden van deze jolijt was een soort van CPC afterparty, inclusief de feestelijke huldiging van een aantal Haag-atleten die tijdens deze laatste editie van de roemruchte haagse marathon buitengewoon gepresteerd hebben. Daarnaast roemde ceremoniemeester Louis Hueber initiatiefnemer van de CPC-trainingen Wim Hartman en 'Hoofd Trainingsgroepen' Carel Knoester.


Als eerste werd de snelste Haag-man, Jeroen van Aken (1:11') op het erepodium ontboden. Jeroen zei goed naar zijn trainer te hebben geluisterd maar vervolgens toch iets te snel te zijn gestart (een eerste kilometer in 3'10" in plaats van 3'20"). Wat niet wegnam dat de man met de hamer deze rappe man niet heeft kunnen achterhalen.

Dan was er Janna van Dijk, die een paar jaar geleden via een CPC trainingsgroep was ingestroomd waarna al snel haar talent bleek. Dat heeft al menigmaal geresulteerd in snelle tijden en overwinningen bij diverse lopen en loopjes. Ditmaal werd zij met 1:22' tweede dame bij de senioren en dus ook tweede bij de Nederlandse Kampioenschappen halve marathon!

Derde topper was Olga Maas, die snelste vrouw werd in de 40 plus categorie (1:30'). Dus Nederlands Kampioen! En dan Helmie, 'still going strong' die in de 45 +  klasse Nederlands Kampioen werd, een minuut na Olga.

En dan was er - heel verrassend, maar erg leuk - Henk Moesman, die in de categorie 75 + derde heer werd! Dus ook Henk op het erepodium. Evenals Olga en Helmie kreeg ook hij geen medaille van de bond, maar hij kan zich gewoon derde bij het NK halve marathon noemen in zijn categorie. Top!

Om op de voorgaande akinea in te haken: na afloop van de CPC ontstond er wat verwarring over de medaille-toekenning van de kampioenen, al werden zij wel gehuldigd (het hele verhaal staat hier), Hoe dan ook, heeft onze club met de 'eigen' huldiging van gisteren toch het een en ander goedgemaakt. Mooi feest!


Geen opmerkingen: