donderdag 23 juni 2016

Een warme maar veelbewogen dag


De langste dag van dit jaar ligt alweer twee dagen achter ons. Nu gaat de zon elke dag ietsje later onder. De foto maakte ik vóór het onweer, vanuit de auto van onze dochter die ons na een verjaardagsfeestje van haar schoonmoeder Carmen thuisbracht.

Het was een warme, drukkende dag, vooral later in de middag. En vannacht onweerde en regende het dat het een aard had. Maar gisteren werden de ochtenduren nog welbesteed, op het gebied van lichaamsbeweging. Letterlijk veelbewogen. Eerst in het krachthonk, waar ook de trouwste bezoeker Menno (92 jaar) bezig was met planken, buikspieroefeningen en een serietje bankdrukken.


Aansluitend op het fitness-gebeuren was er koffie met cake in de kantine: dit omdat iemand afscheid nam van het krachthonk, hij verhuist naar Overijssel.

Na de training, samen met Jan Groeneveld die even kwam buurten, een praatje gemaakt met topper Rosina Hordde. Evenals haar vriend Nils Mulder (zilver bij polsstokhoog) heeft de sympathieke atlete goed gepresteerd tijdens het NK Atletiek. Ondanks een blessure eerder dit jaar werd zij derde op het onderdeel 100 meter hordenlopen. Rosina wachtte op haar coach die even later arriveerde voor de broodnodige persoonlijke begeleiding/training.


Zelf heb ik nog een langzame duurloop volbracht. Eerst veertig minuten blootvoets op het grasveld achter het clubgebouw, daarna de hoka's aan en door de duinen naar Kijkduin gelopen en van daaruit terug naar de Laan van Poot. In totaal 100 minuten gelopen.

Later op de dag naar Rotterdam voor een verjaardagsfeestje in de familiesfeer.

1 opmerking:

André Dijkhuijs zei

Ik heb slecht nieuws voor je, Fred. Vanaf nu gaar de zon niet
later onder, maar eerder.....