zaterdag 25 juni 2016

On The Beach of Lookhill


En toen was daar weer de jaarlijkse Beachrun in Kijkduin, waarmee het spits werd afgebeten van de Beach Challenge tweedaagse (triathlon met diverse categorieën).

Vandaag (zaterdag) is dus de triathlon, klik op de link voor alle informatie. Van onze trainingsgroep doen Sandra Kleijn en Berry Verkijk mee, en ongetwijfeld nog een aantal mensen van onze club.

Vader Martijn en dochter Annemiek van der Meer met haar dochters en Daniel Vermeulen
Zelf deed ik vrijdagavond mee aan de Beach Run, niet voor de eerste keer trouwens ook al moest ik vorig jaar een keertje overslaan. Maar met de 6-uurs estafette van vorig weekend en vooral met de lange duurloop van afgelopen woensdag nog in de benen, voelde het inlopen al alsof ik kilo's lood meedroeg. Wat moest dat worden? Nou ja, dan maar langzaam, meedoen is belangrijker dan voor een tijd lopen (wat al niet mogelijk is gelet op het parcours). Na om twee uur een stukje start van de 5 kilometer te hebben gefilmd, vertrokken de circa honderdvijftig 10 km lopers een half uur later.

Foto: made by Marlon Voorn
De start werd bepaald geen 'vliegende'. Meteen al door het zand dat zó mul was dat het moeite kostte om niet diep weg te zakken of te struikelen over de vele bulten en kuilen.

Het voelde loodzwaar, ik leek de eerste meters al volkomen stuk te gaan, maar dat viel achteraf gezien wel mee. In afwijking van voorgaande jaren, ging je niet meteen bij het Atlantic-hotel naar boven, maar een paar honderd meter mul zand verderop. Waarna je via het Deltaplein de duinen in ging.

Het parcours was een waar cross- of trailrun traject, met veel grillige paadjes en even zovele klimmetjes waaronder twee steile en lange delen heuvel-op.  De laatste kilometer van elke ronde ging over het strand.

Biertje na afloop met onder anderen Ellen Topman, Annelies de Jongh, Dorothe Albers en Gerdien Meijerink
Grappig was dat ik voortdurend in het kielzog van Ellen Topman liep, een van de dames met wie ik het 6-uurs estafetteteam 'De Cultuurbarbaren' vormde. Ook de andere dames van Haag hebben goed gelopen, zowel op de 5 als de 10 kilometer, maar makkelijk was het voor geen van allen.

Van onze trainingsgroep liepen naast Ellen mee: Gusta Jessen (10 km), Gerdien Meijerink, Karin Dee en Dorothe Albers (5 km).

De uitslagen staan hier.

De rest van de dag bezocht ik 's ochtends even het krachthonk, 's middags 'oppasdag' bij onze kleindochter. Wat op sportpark Laan van Poot vooral opviel was de grote circustent die op dat moment op het grasveld achter ons clubhuis werd opgesteld.


Navraag leerde dat turnvereniging Die Haghe haar 90-jarig bestaan viert met een heus turn-circus. Voor wie dit weekend niet naar parkpop of het strand gaat wellicht een leuk alternatief! Met spectaculaire turnshows en activiteiten voor jong en oud. Alle informatie staat op hun website!

Geen opmerkingen: