donderdag 9 juni 2016

Trainen voor van alles en nog wat


Wat hebben we weer lekker getraind gisteravond. En dat amper twee dagen na de pittige maandag-avond training waarbij behoorlijk 'Full Speed' is gelopen.

Die 'we' zijn niet de mensen hierboven - daarover straks - maar de leden van Groep 7. Onder leiding van Arie Don gingen we naar het Westduingebied om het programma af te werken. En dat bestond, naast het inloop-ritueel, uit twee series van 400-800-400-800 meter in 5 km. tempo, met 1 minuut rust tussen de tempo's en 5 minuten rust tussen de series. Echter werd het geen baantraining, maar zoals vermeld een heuveltraining in het Westduinpark inclusief een stukje Kijkduin. De 400 meters werden twee minuten en de 800 meters 4 minuten. Het werd, kortom, een pittige training.

Met uitzondering van de laatste 800 meter - toen geloofden mijn benen het wel zo'n beetje - liep ik de tempo's in het kielzog van trainer Arie, maar ook Ellen Hilker ging als de brandweer en Henk Moesman kon met zijn 75 jaar uitstekend volgen dus ook hij zag opeens weer 'het licht' gisteravond. Eigenlijk ging de hele groep 'lekker', want er hoefde nauwelijks te worden 'geveegd'.

Na afloop wachtte ons pasta in de kantine die flink versierd was vanwege de verjaardag van onze 'Chef Hapjes', Simon Steijn, die de fraaie leeftijd van 80 jaar heeft bereikt.


Nu iets over de foto's. Zeker, dat is alweer een tijd geleden. Dat moet in of omstreeks 1980 zijn geweest. Ik woonde toen in de Weede van Dijckveldstraat en we hadden een 'straat-team' samengesteld voor de 12-uurs estafette. Trouwens, afgezien van 'schrijver dezes' wonen alle deelnemers nog in die straat, onder wie Theo Wentink.

Over twee weken staat de Laan van Poot weer in het teken van die - enigszins 'uitgeklede' - estafette. Tegenwoordig is het een 6- en 9 uurs estafette, zelf maak ik deel uit van een team dames, op verzoek van onze captain hebben we die 'De Cultuurbarbaren' genoemd.

Daarnaast is er een sololoop over 6 of 9 uur, voer voor een aantal ultralopers. Eén dame uit onze groep is al een tijdje bezig zich voor te bereiden op de 6 uurs sololoop. Het wordt voor haar de eerste keer aan het ultrafront. Sonja, 'go for it!'

Maar in juni en juli is er voor looplustige Hagenaars en Hagenezen heel wat te bieden in onze regio.

Zo is er zondag de Wateringse Veld loop, volgende week een Coopertest, de Verkade Klimaat Oranjeloop, eerdergenoemde 9- en 6-uurs estafette, de (gratis) Running Pack Zandkastelenroute en volgende maand onder meer de (weliswaar commerciële maar ludieke) Haagse Urban Trail, en elke zondag de Kerkpolderlopen in Delft.

'Trim u fit' zouden we in de jaren zeventig hebben gezegd.
1 opmerking:

Anoniem zei

Wentink nog steeds zonder 'c'