dinsdag 28 juni 2016

Van Kijkduin op weg naar Haagse stadstrail

Hoi Jeroen Tibbe!
Zondag de Urban Trail Den Haag! Het zal best een leuk evenement worden, maar... er komen geen uitslagen >:( want, zo meldt de organisatie, 'het gaat om de ervaring'. Die ervaring is een soort Open Monumentendag, maar dan hardlopend. Wel jammer vind ik, en dat is zacht uitgedrukt want of je nu snel of langzaam bent, een uitslagenlijst hoort er bij (bij elk betaald loopevenement trouwens, wedstrijd of prestatieloop).  Misschien ben ik een ouderwetse loper, maar voor mij vormt het dè herinnering aan een loop. Ik krijg er bijna uitslag van ;-)...

Ondertussen ligt de Beach Run alweer vier dagen achter ons. Gisteravond liep ik weer mee met onze groep, die - zoals meestal op maandagavond - door trainer Odette werd geleid.

Op het programma stonden twee series van vier maal 600 meter in 5 km tempo. De baan werd gemeden en dat was, gelet op het mooie weer, niet eens zo erg. In plaats daarvan gingen we de duinen in en via Kijkduin nog een stuk verder, richting Terheijde. Na elke 600 meter (dat werd 'vertaald' naar drie minuten) volgde een minuut rust, daarna ging het verder. Het was best pittig omdat de weg hier en daar flink omhoog ging. Tussen beide series zaten ongeveer vijf minuten om te herstellen. Via Meer en Bosch keerden we terug naar de Bosjes van Pex, waar we op het bekende bruggetje onze slotoefeningen deden.

Vandaag nog een half uurtje gelopen, voor de rest een gewone dag...

Geen opmerkingen: