zondag 12 juni 2016

Wateringseveldloop met weinig hemelwater

Vandaag voor de derde keer in korte tijd een 10 kilometer gelopen. De vorige waren De Lenteloop, de Gieten Run in Drenthe, The Royal Ten in Den Haag en de Letterenloop in Bloemendaal. Ditmaal was het een thuiswedstrijd, namelijk de Wateringseveldloop (Wateringen beschouw ik gemakshalve maar als 'thuis).

Samen met Jan Groeneveld - die mij kwam ophalen - fietste ik naar de inmiddels vertrouwde locatie toe. Vertrouwd omdat ik bijna altijd van de partij ben. Het was een kwestie van na-inschrijven, tas bij de inschrijftafel in bewaring geven en een stukje inlopen. De kinderloop was al gaande.


Toen we naderhand het startvak betraden, bleken daar meer leden van Haag Atletiek te staan. Wat voor deelneemster Miriam Klop en haar echtvriend Sherman Kunst aanleiding was om een groepsfoto te maken.

Voor de loop met Anja Rienstra....

...en Sandra Batens op de foto
Om 12:00 uur gingen de lopers van de 5 km. van start, tien minuten later de 10 kilometer. Het was licht bewolkt en warm, er zat veel vocht in de lucht. Dat merkte je al op het moment dat we vertrokken. Maar na de Royal Ten en de Letterenloop zijn we die warmte inmiddels wel gewend. Het parcours was mooi, weliswaar vooral verhard (straat) maar veel groen polderland aan weerszijden en hier en daar wat klimmetjes, bijvoorbeeld bij de opgang van enkele bruggen. De voorspelde regenbuien zijn echter - op wat licht gespetter in de laatste kilometer na - uitgebleven.

Het was te warm om er echt 'voor te gaan', niettemin ging het lopen redelijk en uiteindelijk kwam ik in 53'31'' over de meet. Langzamer dan vorige week, maar geen reden tot klagen.


Er nam een flinke groep Haag-leden deel aan deze loop, achteraf werden we andermaal door Sherman in een groepsfoto vereeuwigd. Cynthia Ghijsels en Dorothe Albers zijn achteraf nog in de prijzen gevallen, tweede en vierde dame op de vijf kilometer. Proficiat dames, en weer een mooie grote beker rijker!

Trouwens, de hele groep heeft goed gelopen. Jammer dat er geen leeftijdscategorieën waren, in dat geval waren Jan Groeneveld en ik respectievelijk eerste en tweede in de 65+ categorie geworden.

De uitslagen staan HIER!

Achteraf werden Jan en ik nog bevangen door een lichte paniek toen bleek dat de ruimte waar voor de loop kon worden ingeschreven volledig ontruimd was, inclusief onze tassen! Achteraf bleek dat alles naar het tegenoverliggende gebouw was overgebracht. Eind goed al goed.

Geen opmerkingen: