vrijdag 1 juli 2016

Happy Village in the rainEerst even de logboek-aantekening: door omstandigheden heb ik woensdagavond niet bij de club getraind. Wel heb ik negentig minuten 'voor mezelf' gelopen. Het regende licht en de temperatuur was goed. Het werd een duurloop met fartlek-achtige elementen, een keer pakte ik een stukje puinduin, een paar keer deed ik er wat versnellingen van een paar minuten bij.

En toen werd het donderdag. Het is alweer een tijd geleden, maar het moest er een keer van komen: een bezoek aan de dierentuin. En dan vooral voor kleindochter Chloë, die wel allerlei dieren kent van de plaatjes uit boeken, maar deze in werkelijkheid nog niet heeft gezien.Nu hadden we nog wat van die Jumbo-munten liggen, dus konden wij deze mooi verzilveren voor een dagje - hoe toepasselijk - Blijdorp. En dat meteen combineren met een van onze 'oppas-dagen'. Gisteren was zo'n dag. Drie dagen terug was de weersverwachting vrij gunstig: weliswaar elke dag kans op wat regen, maar donderdag zou het overwegend droog zijn en vrijdag regenachtig. De keus was dus snel gemaakt; het zou donderdag worden.


Nou, dat hebben we geweten. Uitgerekend die donderdag zou de regenachtigste dag van deze week worden, ook vallen ook op deze vrijdag niet de mussen van het dak.

Soms kwam het water met tuinslangen uit de hemel zetten, en vooral 's ochtends was de hemel grauw en miezelde het aan één stuk door. Gezellig weer maar niet heus. Maar ja, we moesten het er maar mee doen.


Met tram en metro gingen we naar Blijdorp toe, met kinderwagen en al. Op de heenweg regende het bijna onophoudelijk. Echter zijn in de dierentuin genoeg overdekte plekken waar je de dieren kunt bekijken. Dat hebben we dan ook gedaan.

Het volgende fragment is voor 18+ lezers/kijkers!


De stekelvarkens in het filmpje hierboven worden kennelijk niet 'geprikkeld' door hun anders zo koudbloedige verblijfsgenoten. Het zou voor hen waarschijnlijk een nogal pijnlijke aangelegenheid worden...

Maar zo gaat het vaker in een dierentuin of museum: je komt tijd tekort om alles te zien. Het weer werd geleidelijk wel wat beter, in ieder geval droger. Maar toen we in de namiddag teruggingen, moesten we onderweg naar de metro tot drie keer toe schuilen vanwege korte maar superhevige wolkbreuken.

Al met al toch een leuke middag gehad. De volgende keer hopelijk wat beter weer!

Geen opmerkingen: