donderdag 28 juli 2016

Eventjes koning van de trainingen

Het is een paar dagen rustig geweest op mijn blog. Deels komt dat vanwege het wachten op uitslagen en foto's van de afgelopen zondag gehouden Kerkpolderloop. Een en ander staat nog niet online. Had wel leuk geweest om dit verhaaltje te illustreren. Toch nog een aardige foto geplukt uit het album van Bas Binnendijk.


Voor vandaag volsta ik met een update van de laatste twee trainingen. Aan beide sessies heb ik veel plezier beleefd, niet in de laatste plaats omdat het goed ging.

Maandagavond leidde Sandra de training. Deze bestond uit een duurloopje met daarbinnen vier series van 1/2 minuut - 1 minuut - 1/2 minuut in 5 km tempo, een minuut herstel tussen de tempo's en drie minuten tussen de series. Eerst liepen we we via de Laan van Poot - Nieboerweg - Duindorp naar het gebied van de voormalige Norfolk Line, van daaruit ging het een stukje terug en vervolgens door het Westduinpark - duintje op duintje af - richting het Fuutpad. Daar daalden we af naar de Laan van Poot en zo terug naar de baan. Daar hebben we nog op het grasveld een serie grondoefeningen gedaan om rug- en buikspieren te verstevigen en de core stability te vergroten.
Samenvattend: lekker getraind, geen last gehad van de vijf kilometer van zondag.

Woensdagmorgen weer met de andere jongelui - waaronder echte jonge atleten onder wie polstokhoogtalent Glenn Kunst - in het krachthonk vertoefd.


's Avonds stond er een fartlek op het programma. Op weg naar de club regende het dat het goot, gewoon vies weer. Maar de laatste weken is het in de regio Den Haag overwegend droog en zonnig gebleven, terwijl de meeste regen in oostelijke provincies viel, dus maar niet teveel mopperen, 'voor de plantjes' was die nattigheid in elk geval goed. Ongeveer na twintig minuten lopen - inclusief inlopen en oefeningen - werd het droger.

Ook nu was sprake van een vrij pittige training, niet eens zo vanwege de snelheid - er werd wel doorgelopen maar in een vrij 'normaal' tempo, zeg dl 2 - maar vanwege het parcours, dat deels door duinen en voor een flink deel over het strand ging: eerst een stuk inlopen naar de duinen, dan richting Kijkduin, daar het strand op totdat we bij strandpaviljoen De Staat naar boven gingen. Vervolgens ging de weg met veel ups en downs wederom richting Kijkduin, en bij de jutterskeet terug naar de club.

Geen opmerkingen: