zaterdag 30 juli 2016

Warme belangstelling voor nog warmere VTM loop

Vorig jaar waren slechts drie hardlopers aanwezig in Maasdijk om aan de VTM loop deel te nemen. Drie lopers die het laatste nieuws van afgelasting - vanwege het noodweer en de hevige storm - hadden gemist. Een van deze lopers was... juist.

Ditmaal een herkansing! In de open cabrio van Anno reden wij naar bovengenoemde plaats. Om tien voor twaalf kwamen hij en Jan G. mij thuis ophalen. Wat een service!

In tegenstelling tot Anno en Jan had ik mij nog niet ingeschreven. Ik koos ervoor om 5 kilometer te lopen in plaats van 10 kilometer. Dit omdat ik zondag - morgen dus - ook vijf kilometer in Delft wil lopen. Die gezellige Kerkpolderloopjes wil ik namelijk zo min mogelijk missen. Bovendien liepen veel van mij trainingsgroepsgenoten - onder wie Arie Don, Sanny Schoon, Sandra Kleijn, Odette Tieleman, Pierre Tissot en Alice de Klerk - eveneens 'de vijf' in het kader van een klassement.


Er was veel belangstelling voor de VTM loop. Er waren zelfs zóveel na-inschrijvers dat de start - die om 13:30 uur was gepland voor beide afstanden - bijna tien minuten werd uitgesteld.

Maar daarna ging het los. Of los, er was bepaald geen sprake van een snelle start, integendeel. Pas na enkele honderden meters kwam ik in mijn ritme, al zat er voor mijn gevoel niet veel (relatieve) snelheid in de benen. Daarbij kwam - en daar had iedere deelnemer last van, zo bleek uit commentaar alom na afloop - de zon die flink zijn best deed. Daardoor werd het bloedwarm en vooral benauwd door de hoge luchtvochtigheid. Dus tussendoor eventjes versnellen lukte (mij althans) niet.

Onderweg liep ik wat in op enkele groepsleden, terwijl anderen juist meer afstand namen. Toch wonderlijk om te ervaren dat de tijden die leden van zo'n groep in een wedstrijd realiseren heel dicht bij elkaar liggen, terwijl een andere dame die een jaar geleden naar een hogere groep is overgegaan maar liefst drie volle minuten sneller is geworden. Ja, Karin Dee het toch maar!

Uiteindelijk kwam ik blijkens de voorlopige uitslagen in een tijd van (bruto) 26'17'' over de finish. Niet super, maar zoals gezegd heeft de warmte er bij vrijwel iedereen ingehakt. Zeker ook bij de 10 km. lopers, want die moesten nog zo'n rondje.


Na afloop hebben we - uiteraard na douche en omkleden - ons nog een tijdje verpoosd op de plaatselijke - en sfeervolle - dorpskermis, waar ook de prijsuitreiking plaatsvond.  Dit onder het genot van een radlertje dan wel biertje. Hierbij een paar foto's van de prijsuitreiking!


Daarna heeft Anno ons, wederom na een voorspoedige rit - ditmaal op de terugweg naar Den Haag - thuis afgezet.

Meer info over deze loop hier, en over het na-gebeuren hier.

Geen opmerkingen: