dinsdag 19 juli 2016

Trailrun op een zomerse maandagavond

Na een middagje strand, werd gisteravond de gelegenheid geboden de benen te strekken tijdens een weliswaar niet overdreven lange maar niettemin pittige trainingsloop.

Arie was ditmaal als hoofdtrainer tevens 'trainer van dienst' en had er zin in. De opkomst was ook aardig voor maandag-begrippen, maar liefst 15 personen waaronder vijf mannen. Niet iedereen liep de hele training mee, vanwege zowel een triathlon als de Rotterdamse Urban Trailrun afgelopen weekend. Voor een aantal dames werd deze training meer een stuk 'lekker uitlopen'.

Wel zette Arie na de warming up Sandra Kleijn nog even in het zonnetje - wat letterlijk al geen probleem was - omdat zij afgelopen weekend bij de triathlon010 (onderdeel 15 km) in haar categorie tweede dame werd!

De training zelf viel vooral op door het grillige en - eufemistisch gesproken - geaccidenteerde terrein waarover Arie zijn troepen leidde. Eerst gingen we vanaf de Laan van Poot via opgang Fuutpad naar boven de duinen in, en vervolgens rechtsaf richting Duindorp, waar we de Nieboerweg overstaken en de weg via de Bosjes van Poot vervolgden. Daar volgden wij grillige bos- en duinpaadjes en ging het heuvel op heuvel af, en dat patroon zette zich naderhand voort nadat we via dezelfde Nieboerweg andermaal het Westduinpark inliepen. Ook daar dus aardig wat klimwerk waaronder een aantal langere klimmen. We konden dan ook gerust spreken van een heuveltraining, en ook van een gedeeltelijke trailrun als trainingsvorm.


Zelf ligt dat constante geklim mij totaal niet, maar toch kon ik zonder veel moeite met de voorste lopers mee. En dat daags na een vijf kilometer in Delft, mogelijk heeft de trailrun van vorig weekend geleid tot wat meer 'ausdauer' in de benen. Hoe dan ook lekker gelopen.

Na terugkomst aan de Laan van Poot werd de training afgesloten met wat lichte grondoefeningen.

Woensdag ga ik voor mezelf een stuk trainen omdat ik bardienst heb, die ik overigens wel op eigen wijze zal invullen...

Geen opmerkingen: