vrijdag 29 juli 2016

Avond-blues at the beach


Gisteravond weer eens Pier32 bezocht met Paul van Oijen. Dit is een van de gezelligste strandtenten van het Zuiderstrand, het zogeheten 'stille strand' tussen Scheveningen en Kijkduin.

Dat gezellige zit 'm vooral in de muziek, elke week is er wel een andere artiest of band die de boel komt opvrolijken. Het genre muziek is meestal blues, AOR, funk en jazz-rock. Vaak is het zo dat, naarmate de avond vordert, er gedanst wordt en muzikale bezoekers worden uitgenodigd - of zich zelf geroepen voelen - om mee te jammen.

Er is een harde kern haag-leden - onder anderen die hier wekelijks komt. Wij gingen bij hen (Jan M., Dick W. en Anja) aan tafel zitten. Zelf ben ik meer een 'af en toe' bezoeker. Gisteren trad de bluesband van Alex Bernath als begeleidingsband van Big Mike. op. Laatstgenoemde is een Amerikaanse bluesartiest die momenteel door Europa toert. Wij waren er rond half negen en de band speelde toen nog de bekendere blues-standards, maar naarmate de avond vorderde en iedereen - inclusief de band - meer opgewarmd was, ging het los.


Zelf ben ik niet zo gek lang gebleven want ik had geen huissleutels bij me en wilde voorkomen dat ik in de voortuin moest overnachten... Sleutels kon ik zo snel niet vinden maar zijn weer terecht.

Geen opmerkingen: