donderdag 18 mei 2017

Een warme woensdag


Woensdag was een warme zomerse meidag, die deels grasmaaiend, zaaiend en onkruidwiedend is
doorgebracht. Van de gebruikelijke sessie in het krachthonk kwam 's ochtends niets vanwege een ingelaste oppassessie - of is het opa-sessie? - bij Chloë. 's Middags gingen wij met haar naar het strand, waar het vrij zonnig en warm was. Dat was bij strandtent People even voorbij Kijkduin. Daar met schepjes en vormpjes in de weer gegaan en al pootjebadend naar schelpen gezocht. Het was de dag van de mesheften.

's Avonds na de looptraining volgde ik Ton en Harry toen zij bezig waren met hun bankdruksessie. Anderen, 'onze' jonge sterke (sub)topatleten, hadden vanwege het warme weer de bankdrukbank naar buiten verplaatst zodat ook wij daar gebruik van konden maken.


De looptraining zelf beloofde een baantraining te worden - er stonden twee à drie series van 4 x 400 meter in 5 km tempo op het programma - maar het programma werd na het inlopen en de gebruikelijke oefeningen in Meer en Bosch uitgevoerd. Wel zo prettig met dit weer, dan moet je eigenlijk 'naar buiten'. Ditmaal stond de training onder leiding van Oscar en Arie.

De 400 meters werden twee minuten, met een minuut herstel tussen de tempo's en vijf minuten herstel tussen de series. Het werden echter twee in plaats van drie series: blij toe want het was bloedwarm en de luchtvochtigheid hoog zodat we bij de versnellingen al snel buiten adem raakten. Nou ja, 'we', laat ik voor mezelf spreken. Ik merkte wel dat het mij op het laatst - door een paar weken minder snelheidstrainingen - wat moeite kostte om bij te blijven. Dat kwam ook omdat de gladde veters van mijn schoen losraakten (had ze toch wel goed vastgemaakt dacht ik) en ik tot twee keer toe moest stoppen om ze vast te maken. Hoe dan ook was het een goede training van in totaal 80 minuten bruto.


Bij terugkomst bleek het zowel binnen als op het drukke buitenterras goed toeven. Zelf zat ik met een groepje binnen waar de ronde tafel binnen mum van tijd vol stond met flesjes Radlers, Leffes en Brandjes. En de snack van de avond was een 'broodje bal'.


Geen opmerkingen: