zondag 21 mei 2017

NK Atletiek voor clubteams: impressies aan de zijlijn


Gistermiddag stond in het teken van de NK Atletiek voor teams.  Een mooie dag, een mooie happening waar ook voor de toeschouwers veel te genieten viel van onze nationale toppers op atletiekgebied.

Het evenement vond plaats aan de Laan van Poot, bij onze vereniging Haag Atletiek. Daar kwam heel wat voorbereiding bij kijken. Een interview vooraf met de organisatoren staat hier.

Aan de wedstrijd namen de acht beste heren- en damesteams van Nederland deel. Welke dat waren staat hier te lezen.

Op de 5000 meter haalt Khalid Choukoud met grote voorsprong acht punten voor 'Haag' binnen.
Zelf was ik er bij als toeschouwer, niet geheel en al passief weliswaar omdat ik mijn camera had meegenomen voor wat sfeer- en actiefoto's. Overigens waren er nog meer - officiële - (pers)fotografen actief, onder wie Jeroen Tibbe, Peter Pronk en Bjorn Paree. Ook het weer zat mee: zonnig, geen wind van betekenis en niet te warm. Prima dus.


Daarnaast waren tientallen vrijwilligers van onze vereniging actief; iedereen droeg zijn of haar steentje bij aan wat een geweldige atletiekdag zou worden.


Ook waren er enkele 'oudgedienden' van de club aanwezig, onder wie Patrick Aris die ooit supersnelle tijden op de 5 en 10 km heeft gelopen en NK Indoor op de 3000 m was.


Links zien we ons jonge 'weg-talent' Janna van Dijk die vandaag aan het trainen was, en rechts een van de nestors van de trimloopsport in de regio, de nu 89-jarige Joop Teljeur, die nog regelmatig zijn gezicht laat zien bij onze club. Ook nu gaf de man die met zijn team jarenlang vele prestatielopen als de Elsenburgerboschlopen en de coopertesten organiseerde acte de presence. Naast hem staan onafhankelijk supertrainer Mulay Najib en Francien Onderdijk.


Een van de vrijwilligers, Rob Pronk (hierboven met kruiwagen), schreef gisteren na het evenement op Facebook:

"Wat een mooie dag vandaag. vanmorgen om 06:45 uur begonnen bij Haag met de baanploeg en 's avonds om 19:30 uur klaar! Nu thuis helemaal afgestoffeert maar erg tevreden. Helaas zijn de heren van Haag niet voor de derde keer op rij kampioen geworden maar werden zij toch mooi tweede. Halverwege de wedstrijd zag het er somber uit maar zij hebben zich goed en knap terug geknokt in de wedstrijd. Chapeau voor de heren van Haag atletiek. Uiteraard felicitaties voor de heren van AV Prins Hendrik en de dames van Rotterdam atletiek. Ik heb genoten van de dag, de baanploeg, de sfeer, de toppers, hoogstaand atletiek en vooral de humor! Complimenten aan alle vrijwilligers".


Ik ben zelf niet tot het eind gebleven, na de 5000 meter ging ik naar huis. Via de postcodeloterij hadden wij enige tijd geleden tickets 'gewonnen' voor de musical 'The Lion King' en daar gingen we gisteravond naar toe.

Net zoals ik een beetje 'hap snap' kiekjes maakte, staan mijn foto's van deze dag een beetje 'random' door elkaar in dit album.

Geen opmerkingen: