donderdag 25 mei 2017

Hot Golden Ten


Vanmiddag ging ik na een ochtendje strand - mooi zonnebaadweer, ondanks een kille noordenwind - naar Delft voor de Golden Ten. Een van de grootste, best georganiseerde en wat inschrijfgeld betreft goedkoopste hardloopevenementen van de regio.

Normaliter ben ik van de partij, maar dit jaar heb ik te lang gewacht. Zodra online kon worden ingeschreven liep het storm, met als gevolg dat binnen no time alles vol zat....

Geen nood, dan maar kijken. Ook leuk. Per slot van rekening wordt je van een hele dag strand ook gaar. En zondag kan ik mijn ei kwijt bij The Hague Royal Ten. Gezien de weersvoorspellingen zal dat ei  waarschijnlijk automatisch een gebakken omeletje worden. Maar vandaag was het ook knap warm, de lopers zouden daar best last van kunnen krijgen.


Lopend vanaf het station naar het centrum, kwam ik de nodige bekenden tegen (onnodige bekenden waren er niet). Met Paul Kruijssen die juist zijn startnummer had opgehaald op de Grote Markt, liep ik naar het Congregatiegebouw, waar andere hardloopmaatjes stonden. Michel en Hizkia waren zelfs al klaar met lopen, ze hadden voor de vijf kilometer gekozen die eerder van start was gegaan. Even wat gebabbeld met deze en gene waarna ik naar de Voorstraat liep. Daar stond ik bij Chocolaterie De Lelie lang in de rij om zo'n voortreffelijk ijsje te scoren.


Het was daar dat ik Lodewijk van Dongen en Jim Hoft tegen het lijf liep, zij waren op weg naar het 1 km punt om de 10 km lopers te supporten. Ik liep met hen op, wellicht zou ik daar wat foto's kunnen maken. Het was een mooi halfbeschaduwd plekje onder bomen, langs het water.


Amper vijf minuten nadat we ons hadden geïnstalleerd, kwamen de motoragenten en vervolgens de eerste lopers. Ik heb een tijdje lukraak foto's staan schieten maar op een gegeven moment hield ik er mee op, er kwam geen eind aan de stoet 10 km lopers.

Naderhand wandelde ik langs het water een paar honderd meter verderop de brug over en direct linksaf. Zo kom je aan de overkant van het water, waar de terugkerende lopers werden opgewacht.


Een verre van complete en chaotisch 'hot en haar' gerangschikte compilatie (moet nog steeds uitzoeken hoe ik de via mijn nieuwe camera ingelade foto's chronologisch kan (laten) rangschikken) staat in dit album.


Oh ja, de uitslagen staan ook online, al heel snel na de loop eigenlijk. Pluim voor de organisatie!

Geen opmerkingen: