zondag 25 juni 2017

'Back to The Eighties' bij Night of the Park


Een jaar of twee geleden was UB40 ook op The Night of the Park, daarvoor was het 'ergens' begin jaren tachtig dat ik ze - met vele andere topgroepen zoals Talk Talk en Simple Minds - op Torhout Werchter mocht aanschouwen. Gisteren was de groep wederom present bij The Night of the Park in het Zuiderpark, en nog steeds blijkt die vermaledijde rat in de keuken te zitten. Wat op een aantal dingen kan wijzen: òf er is sprake van een stokoude rat, òf van een nazaat, òf het repertoire van de groep is in ruim drie decennia amper veranderd, althans bevat nog steeds veel oude nummers.Dat laatste is zeker waar, maar het maakt de muziek er niet minder aanstekelijk door. UB40 en generatiegenoten Level 42 - behoorden gisteravond tot dè publiekstrekkers en meteen ook tot de beste acts. In iets mindere mate kan dat gezegd worden van Paul Young, wiens stem - in weerwil tot wat zijn naam doet vermoeden - door de tand des tijds lijkt aangetast. Wat niet alleen mij deed afvragen of niemand in zijn directe omgeving hem daarover iets zegt. Zó oud is hij per slot van rekening ook weer niet, misschien kunnen wat extra stemoefeningen helpen. Toch leek hij weinig kwaad te kunnen doen bij zijn 'oude' - vooral vrouwelijke - fans, en eerlijk is eerlijk: los van zijn zingen gaven hij en zijn band zich volledig.


Wat ook leuk was waren de diverse coverbands die deze nacht optraden. Zelf was ik nogal gecharmeerd van Mirage, die Fleetwood Mac coverde. De zangeres was niet Nicks, maar kwam wat stem en act betreft  heel dicht in de buurt van Stevie. Queen schijnt ook goed geweest te zijn, maar die heb ik gemist. Dat geldt ook voor de andere coverbands, al hoorde ik in het voorbijgaan wel dat Nod Stewart en de Faces hun naam eer aandeden.

Het was trouwens weer ouderwets gezellig bij The Night of the Park. Weliswaar kun je aardig wat geld kwijt aan prijzige consumpties, maar dat wordt weer gecompenseerd door de relatief lage toegangsprijs. Voor een bedrag van tussen de 22 en 30 euro heb je ene ticket, en daar krijg je wel een paar wereldacts - dat was zeker zo in de jaren tachtig - voor.

En er waren aardig wat mensen van Haag Atletiek aanwezig. Wat niet zo gek is natuurlijk, want het is een Haags festival (dûh)....Geen opmerkingen: