donderdag 1 juni 2017

Haarlem natuurlijk

Echt veel rust in mijn onderrug heb ik niet, maar af en toe wat schilderen dwingt je daar wel toe. Tot actieve rust in ieder geval. En dat thuis, een plek waar ik graag ben maar ook vaak verlaat om te wandelen, hard te lopen en wat dies meer zij. En zo werd de laatste dagen deze dame met rode jurk geboren. Is nog niet helemaal af, maar er wordt aan gewerkt.

Gisteren uiteraard in de ochtenduren nog getraind in 'het honk', en 's avonds een pittige looptraining met onze groep 7 afgewerkt. 'Op papier' viel het mee, twee à drie keer een pyramide van 1/2 min. - 1 min. - 2 min. - 1 min. - 1/2 min.  En dat in een behoorlijk hard (5km) tempo, met steeds 30 seconden herstel tussen de tempo's en vijf minuten tussen de series.

Arie leidde ons ditmaal naar de duinen waar we na de oefeningen op het veldje duo's vormden. Vervolgens namen we na het signaal dat Arie gaf het rit aan, waarbij de bedoeling was achter jouw voorgang(st)er te blijven totdat het sein werd gegeven de kop over te nemen. Zo kon de hele ruimte van het veld en het voetpad ernaast worden benut.

De tempo's zelf werden in de duinen 'afgewerkt' en dat viel om den drommel niet mee. Vooral omdat een aantal van die tempo's 'duinopwaarts' gingen. Maar uiteindelijk is alles netjes volbracht, zij het met enige moeite.

Kennemerduinen

Vandaag hebben we een dagtochtje richting Haarlem gemaakt. Wat we daar precies zouden gaan doen was vooraf niet helemaal duidelijk, wel dat we daar een OV-fiets zouden pakken. Aldus geschiedde. Al peddelend - wel zwaar trappen op zo'n fiets zeg - reden we Haarlem uit en Overveen in. Daar hebben we onszelf getracteerd op koffie met appeltaart. Dat was op het terras van Klein Centraal, die gezellige uitspanning bij het al even gezellig uitziende en pittoreske stationnetje.


Daarna met de fiets langs het bezoekerscentrum - bij 'Koevlak' - het fietspad gevolgd tot aan het Vogelmeer. Dat was nog een hele toer, onderweg moest nu en dan flink geklommen worden, ik had het gevoel dat ik mijn knieën tot gort reed. Maar het uiteindelijke doel van dat tochtje, de Vogelmeer, was die moeite zeker waard! Hieronder enkele foto's....


Op de terugweg op de Grote Markt van Haarlem, wederom op een terras - de zon scheen de hele dag - een biertje genomen, Daarna weer terug naar het station en vervolgens huiswaarts. Het was de moeite waard!


Geen opmerkingen: