zaterdag 24 juni 2017

Na de langste dag

Iedereen hoort hier in De Broekpolder de wielewaal. Zelf heb ik 'm na acht wandelingen in 2016 en 2017 slechts éénmaal gehoord, en dan nog heel in de verte. Daarom doen we het ditmaal maar met de Koekoek... 
Wat niet wegneemt dat de Broekpolder, ondanks de recreatieve activiteiten aan de periferie (scouting, golf, paardrijden, watersport), een fraai ruig natuurgebied is, ideaal om te wandelen, fietsen en vogels te spotten. Op de langste dag van het jaar (afgelopen woensdag 21 juni) was ik hier 's middags. Het wemelde van de vlinders en de libellen. 's Avonds heb ik gewoon met de club hardgelopen.


Over hardlopen gesproken: ben benieuwd hoe men 'het' heeft gedaan in Kwintsheul. Daar vond gisteravond de Oranjeloop plaats met afstanden van 5 en 10 kilometer.
Ditmaal was ik niet van de partij. Ik heb ingeschreven voor de Molenloop in Voorburg aanstaande zondag, en twee loopjes in één weekend vind ik iets teveel van het goede. Achteraf gezien kwam dat nog goed uit ook, want we moesten met een van de twee katten van onze dochter naar de dierenarts (voor onderzoek), en waren al met al om 21:00 uur thuis.
Het was al met al een wat merkwaardige dag, die nacht was ik al om kwart over drie wakker en kon de slaap niet meer vatten. Uiteindelijk maar opgestaan, het werd dus een lange dag. Van alles gedaan maar vraag mij niet wat precies. Wel ongeveer: winkelen, tuinieren, koken, pannenkoeken bakken enzovoorts. Dus eigenlijk wat iedereen zo'n beetje doet. En met z'n tweeën Chloë van schooltje gehaald, waarna ze bij ons thuis nog een tijdje heeft gespeeld.
Ook nog naar Decathlon gegaan om de schoenen die ik drie weken geleden gewoon meekreeg zonder te betalen (want 'test-schoenen') terug te brengen. Ik had ze zonder meer kunnen achterlaten maar de schoenen zijn mij goed bevallen, dus heb ik ze betaald en weer meegenomen.
Bij het aantrekken al valt op dat ze  'als een sok' aansluiten om de voet, maar zonder de slappe connotaties die je daarbij kunt krijgen. Het is een stevige schoen maar toch niet zwaar (275 gram) en heeft een zeer goede demping. Je kunt er gerust wedstrijden mee lopen denk ik, maar vooral voor (langere) duurtrainingen zijn ze zeer geschikt.
Vanavond na lange tijd weer eens van live muziek genieten bij The Night of the Park. Evenals vorige edities belooft het een Jaren 80-feestje te worden.

Geen opmerkingen: