donderdag 8 juni 2017

Tommy Cooperloop en 'Inspiring Ladies'

Het was een gezellige woensdag. 's Ochtends na het boodschappen doen broccolisoep gemaakt, lekker (en) makkelijk voor een keertje.


Tussen de middag had ik een lunch-afspraak met ex-collega Kerstin Vogel, journaliste van professie die onder meer voor de Viva schreef, maar daarnaast ook beeldend kunstenaar is met fotografie als specialisatie.

We hadden bij Pulchri afgesproken waar de straat voor de ingang juist was opgebroken. Een van de charmes van deze Haagse kunsttempel is de binnenplaats, waar je bij mooi weer heerlijk kunt lunchen. Echter was het weer bepaald niet mooi dus besloten we naar De Posthoorn te gaan, om de hoek. Daar was nog een tafeltje vrij. Gezellig bijgepraat over van alles en nog wat, er was zelfs nog even tijd voor een 'selfie'.

De lunchafspraak is ook gemaakt omdat ik niet bij de opening van de expositie kan zijn aanstaande zaterdag. Ga uiteraard wel een andere keer kijken.


's Avonds was er weer een coopertest. Ik had mij ingeschreven voor de eerste sessie om 18:30 uur.
Mij wordt weleens verweten dat ik bij loopjes te hard van start ga, daar ben ik het niet altijd mee eens maar soms klopt die kritiek wel. Wat daar ook van zij, een snelle start werkt bij mij meestal wel. Maar ditmaal besloot ik eens niet eigenwijs te doen en rustig te lopen. Dus liep ik in het kielzog van Bert, wij zijn min of meer aan elkaar gewaagd. Het werkte echter niet. Eerste ronde 2 minuten (okee), tweede 4 minuten en 2 seconden (even tandje erbij), derde 6 minuten en 5 seconden (oef!). Dat ging niet goed, ik zou zo nog minder dan 2400 meter lopen. En inderdaad, de laatste ronde versnelde Bert iets en er ontstond een gaatje, onmogelijk om dicht te lopen. Dat resulteerde uiteindelijk in 2360 meter. Het lijkt wel dat hoe vaker ik loop, hoe langzamer ik word. Moet ik nog steeds dit soort resultaten delen op dit blog en op facebook? Ach welja, het is nu eenmaal de realiteit. En lopen blijf ik toch wel, ik kan niet anders.

Hieronder een kort fragment van een latere sessie met louter snelle lopers.
Ook na de loop weer gezellig gekletst met deze en gene, de sfeer tijdens en rond de coopertesten is altijd goed en heeft ook invloed op de sociale contacten.

Verder weer wat bezig geweest met penseel, verf en schildersdoek. De dame met de pioenen (en druiven) heb ik nog wat bijgewerkt. Maar even terzijde leggen en met iets anders beginnen...


Geen opmerkingen: