maandag 12 juni 2017

Nena's 100ste luchtballon getraceerdTijdens een avondwandelingetje door Gieten - dat was afgelopen zaterdag - stuitten wij op een grote veelkleurige circustent. Tenminste, daar leek het vanuit de verte nog het meeste op. Al snel bleek dat het een immense luchtballon was, die als een zieltogende walvis uitgestrekt op een grasveld lag, terwijl een aantal mannen druk doende was om er leven in te blazen. Dit door het toedienen van hete lucht waarmee de ballon binnen de kortste keren gevuld werd.

  

Uiteindelijk steeg de ballon, inmiddels gevuld met een groep hoogvliegers, op en verdween weldra over bomen en daken in de verte. Toepasselijk nummer hier.... en een uitgebreider fotoverslag staat hier...

Ik was diezelfde middag - alweer - naar Drenthe getogen. Een reis die door 'werkzaamheden aan het spoor' gedeeltelijk met NS-bussen werd gemaakt.


Die zaterdagochtend heb ik nog een stukje gewandeld door Het Haagse Bos met De Doornvogels. Dit na eerst koffie te hebben gedronken bij Paviljoen Malieveld. Een wandeling van 20 kilometer waarvan ik er amper vier heb volbracht. Reden: moest de trein halen om - uiteindelijk - op tijd in Gieten zijn voor een etentje. Schoonzus vierde haar verjaardag met familie, vandaar.

Dat is gelukt, d.w.z. zowel het op tijd zijn als het etentje in Gasselte. Dat was bij Bistro LUF, vriendelijke bediening, prima eten - zelf gekozen voor een verrassingsmenu - en sfeervolle entourage.


Zondag 10 juni. 

Wat is Drenthe toch mooi. En niet alleen voor fietsende ANWB-echtparen (met dank aan Brigitte Kaandorp). Na afgelopen vrijdag nog een stuk (50 minuten) 'voor mezelf' te hebben gelopen, herhaalde ik dat in Gieten. Het werd een plezierig en vlot aanvoelend duurloopje van ruim een uur. Van logeeradres liep ik door het bos naar het viaduct, daar onderdoor en meteen naar rechts de weg op die langs camping Het Zwanemeer loopt. Op een gegeven moment (na ca. 2 kilometer) sla je rechtsaf een smal paadje in en loop (of fiets) je een eindweegs door het wijdse open landschap van natuurgebied De Breevenen.

Daar was ik al eerder geweest en vandaag zou ik er zelfs twee keer komen, de tweede keer samen op de fiets. Dus toch nog een beetje ANWB-echtpaar...


Hoe dan ook, De Breevenen was ook het afgelopen weekend weer fraai, van onhollandse - want nauwelijks tot geen horizonvervuiling - wijdsheid. Van tijd tot tijd zie je vlindertjes opvliegen evenals vogeltjes met 'leeuwerik-achtig' gedrag, maar dat zijn graspiepers, uiterlijk zijn het net mini-zanglijstertjes.Ook nog even afgestapt bij het mini-dorpje Eexterzandvoort, waar je bij een van die fraaie boerderijen - je waant je soms in het Ot en Sien-tijdperk - eieren en diverse soorten jam kunt kopen. En daarnaast ook stekken van de bamboeplant, die kon je 'voor nop' meenemen maar de potten waren te zwaar om zo'n lang stuk te vervoeren dus die hebben we maar laten staan. Wel een potje aardbeien-frambozenjam en een potje rabarber-appeljam gekocht.
Geen opmerkingen: