dinsdag 13 juni 2017

Lekker aanpoten bij Fartlek


Een keurig groepje maandagavond, in de zin van: van redelijk evenwichtige samenstelling. Zeven dames (Alice, Sonja, Ana, Namita, Tanja, Ellen en Carla) en zes heren (Arie, Oskar, Barend, Jan en Fred) dat was het zo'n beetje.

Ana moest nog wat herstellen van een 10 km loop op zondag, waarbij ze eerste dame 60+ werd maar niet als zodanig werd gelauwerd. Dit vanwege het niet opgeven van de leeftijd bij inschrijving. Zij had 52 minuten gelopen terwijl de officieel als 'eerste' geregistreerde 60+ dame er 1 uur en 2 minuten over had gedaan! Hoe dan ook, Ana heeft wederom een fraaie prestatie neergezet!

Op het programma stond een fartlek, en dat werd een vrij pittige. Daartoe gingen we naar het duingebied Het Westduinpark, onder leiding van Arie. Eerst via de oprit bij de Fuutlaan naar boven, vervolgens rechtsaf tot aan het bekende glooiende veld nabij Duindorp.


Na de gebruikelijke oefeningen deden we eerst in duo's wat gevarieerde - geïmproviseerde - loopscholing waarbij we de hele oppervlakte van het veld konden gebruiken. Nummer één van elk duo gaf richting, tempo en loopvariatie aan, de ander volgde totdat het sein werd gegeven voor de wissel.

Vervolgens was er een soort estafetteloop waarbij de mannen zich aan de ene en de vrouwen aan de andere kant van het veld opstelden, beide groepen naast een picknicktafel. Zodra het sein werd gegeven, rende de eerste van elke groep in snel tempo naar de tegenovergestelde groep, naar schatting zo'n 100 meter verderop, om daar via een hindernis (over bank en tafel heen) weer terug naar de eigen groep te hollen om daar het denkbeeldige stokje aan een ander te geven. Waarna het ritueel zich herhaalde totdat iedereen aan de beurt was geweest.

Vervolgens liepen we door tot aan de Nieboerweg, daar staken we over naar de Bosjes van Poot. Daar werd de kern van het programma, met een aantal pittige versnellingen, afgewerkt. Eén was bijzonder pittig, er moest snel worden gelopen op een pad met behoorlijk wat stijgwerk. Dat ik de twee snelle 'jongens' Jan en Barend redelijk goed kon volgen is - voor mij persoonlijk - een goed teken dat de vorm weer wat terugkeert. Naderhand hadden we op de Laan van Poot nog zo'n stuk, namelijk het duinpad achterlangs het sportveld dat ter hoogte van de Fuutlaan begint en ca. 500 meter verderop uitkomt op de Laan van Poot. Dat probeerde ik in zo snel mogelijk tempo te overbruggen en dat ging goed, ook al kon ik Barend en Sonja niet bijhouden zonder zuurstofschuld. Daarna toch weer snel hersteld.

Na afloop hebben we in de kantine thee gedronken - met dank aan Jan, die trouwens jarig is vandaag - alvorens huiswaarts te keren. Zelf was ik lopend gekomen en ging ook lopend terug. Het was een mooie training voor de maandagavond, die ik voor de rest bankzittend en tv kijkend heb doorgebracht.

Oh ja, de foto's bij dit bericht zijn nog van het afgelopen weekend in Drenthe, heerlijke provincie om lange duurlopen te maken door mooie natuurgebieden, waarbij je amper iemand tegenkomt....

Geen opmerkingen: