zaterdag 18 november 2017

Feestelijk onthaal van de Sint in Leidschendam


Sint Nicolaas en zijn gevolg zijn vandaag met open armen ontvangen in Leidschendam. Hee, hij kwam toch in Scheveningen aan? En in Dokkum? Tja, er waren meerdere steden waar de goedheiligman vandaag arriveerde. Hoe dat kan, is het geheim van de Sint. Zelfs Victor Meds heeft hier geen verklaring voor. Maar hoe dan ook, hier onder de rook van Den Haag geen Dokkumse toestanden en ook geen politiek-correcte roetvegen zoals in de drie grote steden.

Rond half twaalf kwam de boot aan bij de Leidschendamse sluis, een van de gezelligste oer-hollandse lokaties in de regio. Geen stoomboot, die past niet zo op een binnenwater dus onderweg was overgestapt op een binnenvaartschip. De komst van Sinterklaas leidde tot grote blijdschap bij de vele honderden kinderen, maar ook bij ouderen in wie het kind weer werd gewekt.



Nadat de pakjesboot was aangemeerd, gingen de Sint en zijn pieten hun ronde maken door de oude dorpskern, voorafgegaan door muziek- en strooipieten.



Na afloop gingen we met z'n allen (zeven personen) lunchen in Grand Café D.O.M. waar het afgeladen druk was. Maar we konden toch een plaatsje vinden en toen er een tafel vrij kwam gingen  verkasten wij daarheen.


Geen opmerkingen: