zondag 5 november 2017

Zon en wolken bij Parnassia Laan van Meerdervoortloop

Weer eens een keer lekker gelopen. Niet dat het een makkie was, de Laan van Meerdervoortloop, maar het was goed te doen.

Na mijn sporttas met inhoud in het clubhuis van Haag Atletiek te hebben gedropt, liep ik vanaf de Laan van Poot en het veldje langs de De Savornin Lohmanlaan het Westduinpark in, en vervolgens linksaf naar Kijkduin.

Na het ophalen van mijn startnummer even gekeken hoe de jongere lopers hun kilometer volbrachten. Heel wat kinderen gingen best snel, tussen de 4 en 5 minuten. Daarna een beetje door de winkelgalerij gewandeld en hier en daar wat gekletst met een aantal clubgenoten. En met onze buurman Jan de Vries die altijd 'in' is voor dit soort loopjes en deze ook behoorlijk snel kan lopen.

Om half één was de start van de 5 en 10 kilometer. We startten dus tegelijkertijd. Het eerste stuk ging evenals voorgaande jaren via de Kijkduinsestraat naar beneden. Dat loopt meteen wel lekker in, al is het risico dat je tè hard naar beneden loopt niet ondenkbeeldig, er volgen immers nog zo'n 9,5 kilometers.

Tegenover de chinese muur gingen we linksaf de Laan van Meerdervoort op. Daar raakte prompt de veter van mijn linkerschoen los. Die ging vervolgens bij elke stap hinderlijk zwiepen. Dus vastmaken maar, ik telde tegelijk de seonden af, dat werd al snel een halve minuut achterstand. Hollen maar weer. Ruim een kilometer verderop, gingen we linksaf de De Savornin Lohmanlaan op, en die liepen we helemaal af tot aan de duinen, waar de weg rechtsaf ging, de Laan van Poot. De 5 km lopers bogen linksaf Bij Haag Atletiek gingen we de baan op waar tevens een verversingspost was ingericht. Daar maakte ik voor de tweede keer mijn alweer losgeraakte 'glijveter' van mijn linkerschoen vast. Ja, dat zou nog meer tijd gaan kosten.

Bij de Fuutlaan gingen we 'naar boven' de duinen in waarna een gedeelte volgde dat gekenmerkt werd door steile hellingen, vooral op het duinpad dat parallel aan het strand loopt en naar Duindorp leidt. Dat was pittig maar ik kon zonder wandelen omhoog en op de wat vlakkere stukken was herstel en zelfs af en toe een korte versnelling mogelijk.

Fake! Deze foto is niet van de LvM-loop maar van de M&M-loop. Heb het er voorlopig bijgezet totdat foto's van de Laan van Meerdervoort beschikbaar zijn.
Het gedeelte over het strand terug naar Kijkduin leek aanvankelijk mee te vallen maar werd allengs zwaarder door de zijwind en het mulle zand, maar ook nu bleef het goed gaan. Echter bij het stuk tussen strand en de oprit naar het Deltaplein, moest er even wat gas worden teruggenomen, wat onmiddellijk werd afgestraft door zo'n acht lopers die mij voorbij gingen. Eenmaal boven, bleek ik nog in staat tot iets wat hopelijk op een eindsprintje leek.

Mijn eindtijd (chiptijd) was 58'43'' wat voor dit parcours en gezien mijn leeftijd lang niet slecht is. Tevreden dus, ondanks de twee 'veterstops' maar dat is grotendeels eigen schuld.

Met een aantal clubgenoten - onder wie Marije, Berry, Wim Kramer en Henk Moesman - gingen we 'en groupe' naar bistro Corneille voor koffie, thee of wat sterkere drank en eventueel om iets te eten. Na de cappucino en een radlertje stapte ik op en liep/jogde via de duinen terug naar de Laan van Poot waar mijn fiets en sporttas nog stonden. Het was daar erg rustig wat mij verbaasde want op de site van de LvM-loop
stond dat lopers zich bij Haag Atletiek konden omkleden en douchen. Daar is echter nauwelijks of niet gebruik van gemaakt. Zelf nam ik nog een snelle douche waarna ik met Lodewijk en Wim K. opfietste naar - alweer - het De Savornin Lohmanplein om bij 'Appie' boodschappen te doen voor thuis.

Het was een mooie sportdag en het is zowaar droog gebleven. Sterker nog, de zon kwam af en toe goed tevoorschijn!

Geen opmerkingen: