dinsdag 14 november 2017

Wandelen in herfstig decor


Het afgelopen weekend in Nieuw Milligen nam ik tijdens uitstapjes steeds mijn fotocamera mee, vooral om wat herfstkleuren te vangen. Daarom hier wat plaatjes die rond ons huisje en in de directe bosachtige omgeving van Rabbit Hill zijn gemaakt.


Rond het huisje - in 'de tuin' zeg maar - hadden we veelvuldig bezoek van vogels: kool-  pimpel- en zwartkopmezen, vlaamse gaaien, vinken, boomklevers en bonte specht. Nog vaker zagen we eekhoorns. Al deze dieren deden zich tegoed aan de door Harrie Raaphorst opgehangen pindastreng.

De wandeling deden we op zondag, dat voor bijna iedereen een rustdag of tenminste een relax-dag was na de cross op zaterdag. De meesten gingen later in de ochtend toch de paden op de lanen in voor een fikse wandeling of duurloopje. Dat laatste had ik om half acht 's ochtends al achter de rug. Maar ja, duurloop.... veertig minuutjes kun je nauwelijks een duurloop noemen.De wandeling van ons SOM-huisje ('Saaie Oude Mannen' huisje) voerde naar Kootwijkerveen, een bos- en heide-achtig gebied rond een veenmeertje. Zonder meer een fraaie wandeling, zeker nu de herfst allerlei kleurschakeringen aan het landschap heeft toegevoegd.


Op veel bospaden was het echter goed uitkijken geblazen, een merkwaardig groenachtige slijmlaag maakte vooral de begroeide randen tot ware glijbanen. We konden amper ons roer recht houden, ik ging bijna onderuit en Ton helemaal, maar de schade viel mee.


Onderweg kwamen we - niet geheel toevallig - andere groepjes van ons grote gezelschap HAAG-leden tegen, de meesten wandelend, enkele toch ook weer hardlopend.

Inmiddels alweer een paar dagen thuis, gisteren (maandag) nog een lange duurloop gedaan, richting Meer en Bosch en daarna naar Ockenburgh (hyacintenbos). Alles deed pijn, op de snelste momenten ging het niet veel harder dan tussen de 6 en 7 minuten per kilometer. De komende dagen maar rustig-aan doen opdat ik de 7^^ loop enigszins uitgerust kan volbrengen...

Geen opmerkingen: