zaterdag 28 april 2018

Terugblik op Koningsdag

Koningsdag 2018 is ook alweer verleden tijd. Een dag die begon met een gang naar de bakker, normaliter is die al om half zeven open. Voor de oranje tompoezen, die horen er bij natuurlijk. Maar helaas, onze bakker had uitgerekend op koningsdag zijn filialen gesloten, dus ik was de segaar.

Dan maar geen tompoezen. Nou ja, later in de middag heb ik er toch een paar gekocht bij de grootste kruidenier. Weliswaar hadden deze niet zo'n knapperig korstje als de tompoezen van een (banket)bakker, maar ze waren toch prima te eten.


Wel 'gewoon' ontbeten en even later naar de Laan van Poot voor de welbekende 'tweehonderdjes op de baan' met het groepje Maarten. Het werd echter geen baantraining omdat iemand van ons groepje last had van benzinestank, afkomstig van bouwwerkzaamheden bij de ingang. Dus gingen we na het inlopen en wat korte tempoversnellinkjes bij wijze van warming-up 'naar buiten'. Via de Bosjes van Pex kwamen we uit bij de Machiel Vrijenhoeklaan. Vervolgens werd er vier maal vier minuten op de wandelpaden langs het water gerend.

Het groepje was behoorlijk snel dus ik moest wel even poot-aan spelen om die eerste vier minuten bij te blijven. Uiteindelijk bleek het looptempo ca. 5 minuten per kilometer te zijn. Wel wat aan de snelle kant voor mij. De tweede vier minuten bleef ik een stuk achter de groep hangen, toen liep ik meer in eigen tempo. Daarna op eigen houtje terug naar de baan, waarbij het nog éénmaal vier minuten voluit ging.

Door ons 'uitstapje' buiten de baan was ik aan de late kant voor het fitness-gebeuren. Mede-honkers Arie en Wim waren al ver gevorderd bij het bankdrukken, 80 kilo tien keer omhoog hadden ze er op zitten en ze maakten aanstalten voor de 90 kilo. Wat laat en - zeker voor mij - te zwaar om in te stappen, dan maar een keertje overslaan.

De rest van de dag brachten wij (familie) aan 'De Fred' door. Eerst een tijdje op de kermis doorgebracht, altijd leuk, vooral voor onze kleindochter. Daarna met z'n allen wat gedronken en gegeten bij Beans and Bagels.


Vervolgens over de grote vrijmarkt gelopen die van Frederik Hendrikplein tot aan het Prins Mauritsplein loopt. Zowaar heb ik nog onderstaand hypermodern boekje gescoord en daarmee mijn bijdrage aan de Vrijmarkt-economie geleverd.


Onderweg veel bekenden gezien maar wie heeft dat niet op zo'n vrijmarkt. Zo was daar Berry Verkijk met zijn beide dochters, waarvan de jongste gisteren 12 jaar is geworden. Ze vierde haar verjaardag dus met onze koning!



Verder Bas en Trudie, Peter, Dick P., Ron van R. en Jacqueline, en vele anderen. Met iedereen maak je een kort praatje waardoor je de anderen om de haverklap kwijt raakt. Een telefoontje doet dan wonderen.

Ook nog even bij Paagman iets gedronken, aanvankelijk uitgegroeid van grote boekenwinkel-met-koffiecorner tot een boekenwinkel annex horeca-onderneming van formaat. Je kunt er wel even lekker zitten - ook op een houten paard, voor de kleintjes - en de consumpties zijn ook prima.


Na de Kermis voor de tweede keer vandaag te hebben bezocht, weer terug naar huis op de fiets. Daar achter de potten en pannen, want er moest voor zes personen gekookt worden. Het werden asperges met beenham, saus en eieren, uiteraard met een goede witte wijn erbij.

Geen opmerkingen: