zondag 1 april 2018

Vrolijk Pasen! Ingeleid in eighties-sfeer...

Gisteravond was het feest op de club: een feest in jaren-tachtig sfeer inclusief dresscode in de sfeer uit die tijd. Het was een feest naar aanleiding van de Roparun, waarvoor Haag Atletiek - met de toepasselijke titel 'Haagse Bluf'- ook een team had afgevaardigd.

Zelf had ik geen kleding meer uit die tijd maar ben toch gegaan. Voor het goede doel - en de gezelligheid. En ook om te kijken hoe anderen zich hadden uitgedost.


Uiteindelijk werd het een kneitergezellig dansfeest waaraan niet alleen de muziekkeuze van 'Deejay Peet' bijdroeg (Eighties Evergreens ;-)), maar zeker ook de debuterende, edoch opvallend goede coverband 'De Koala la la's' die hand en muziekinstrument niet omdraaiden voor menig herkenbare 'eighties-hit'.

Zelf ook nog even wat oncontroleerbare bewegingen gemaakt op de allengs snel vollopende dansvloer en de nodige foto's gemaakt van de feestvierders. En hoewel niet tot het eind toe gebleven, ga ik er van uit dat het nog lang onrustig is gebleven aan de Laan van Poot....

Van Gogh in Japan

En dit alles na een 'dagje Mokum' met als hoofddoel het bezoek aan het Van Gogh Museum. Daar is momenteel een grote expositie van schilderijen uit de periode dat hij in hoge mate werd geïnspireerd door de Japanse teken- en schilderkunst uit die tijd.


Vooral verbazingwekkend was de grootte van de expositie, werk uit die Japanse periode beslaat drie verdiepingen van het museum. Dat betekent dus veel trappen lopen wat dit museumbezoek niet alleen tot een cultureel, maar ook sportief evenement maakt....Geen opmerkingen: