vrijdag 13 april 2018

Zeppelin 'meet and greet' met Ab en Robert


Sta ik deze week opeens in de Voetbal International! Toch verrassend voor iemand die een succesvol  kandidaat zou zijn voor 'De slechtste voetballer van Nederland' - als dat programma al zou bestaan. Bovendien - of misschien wel daarom - heb ik nooit veel belangstelling kunnen opbrengen voor die sport. Wat behoorlijk on-Hollands mag heten.

Het zit zo: gisteren kreeg ik een mailtje van ene Martine uit Hilversum. Zij schreef dat er deze week in voornoemd blad een interview is verschenen met haar echtvriend Ab Schuurmans, die ooit door zijn extreem lange haar een opvallende voetbalscheidsrechter in de eredivisie was. Eén van de foto's toont Schuurmans en mijn persoontje tijdens een 'meet and greet' met Robert Plant en Jimmy Page in Ahoy. Dat was in 1995 in Ahoy, vlak voor hun optreden aldaar.

Na dat mailtje dook ik meteen het plakboek op waarin meer foto's die tijdens deze sessie zijn gemaakt zijn geplakt. Ik scande de vermoedelijke foto in en mailde die naar Martine. Het ging inderdaad om dezelfde foto.

Uiteraard vandaag meteen bij Bruna de Voetbal International gekocht! Met het mooie interview met Ab over zijn scheidsrechtersverleden en zijn immense platenverzameling.

 
 Ik ken Ab ook van de platenbeurzen waar hij - tot op de dag van vandaag - een veelgeziene persoon is, we deelden onze onvoorwaardelijke muzikale liefde voor Led Zeppelin. Ook kwam ik hem af en toe tegen in Hilversum waar hij woont en ik werkte. Platenhuis 't Oortje was een locatie die veelvuldig door hem werd bezocht.
Gisteren naar het Gemeentemuseum en het GEM Fotomuseum. Vanmorgen naar het krachthonk en later naar Heempark H.J. Bos, voordat ik bij tuincentrum Ockenburgh wat plantjes kocht voor de schaduwrijkere plekken in de tuin. Ditmaal met mijn telefoontje wat foto's gemaakt, ik kom daar in een volgend blogje op terug.
 

1 opmerking:

Danielle zei

Haha, ik heb dat artikel gisteren gelezen in de VI maar had jou niet herkend. Leuk artikel trouwens, met plezier gelezen!