woensdag 19 december 2018

De eenzame fietser

Betere tijden op Terschelling (2008?): met v.l.n.r. Henk Moesman, Rutger Kramer, Helmie Ramakers, Fred van der Gon Netscher, Ton van Westbroek en Mike Vrolijk

Dinsdag gingen wij - Helmie, Ton, Mike en ik - naar Ilpendam om de afscheidsplechtigheid van Rutger Kramer bij te wonen, die vorige week slachtoffer werd van een noodlottig ongeval. Het was erg druk in de Sint Sebastianuskerk, er waren naar (ruwe) schatting bijna 300 mensen aanwezig waaronder Rutgers vriendin en levenspartner met hun drie zoontjes, zijn ouders en overige familie, (sport)vrienden en (ex)collega's.

Het werd een mooie en uiteraard emotionele plechtigheid met muziek die tot de favorieten van Rutger behoorden: London Grammar, Boudewijn de Groot, Rolling Stones, Klein Orkest, Pearl Jam en David Bowie.

Ook waren er mooie toespraken van een neef, zijn vader en twee zussen waardoor, samen met de geprojecteerde foto's, een goede indruk werd gegeven van hoe Rutger was.... Gedreven, onvermoeibaar, leergierig, enthousiast, sportman in hart en nieren (uitmuntend hardloper en fietser), scherp verstand, perfectionistisch, ideeënrijk, gevoel voor humor, oprechte belangstelling voor anderen, sociaal, open, soms wat teruggetrokken en filosofisch, reis- kook en baklustig, liefdevol, zorgzaam en genereus. Van de doden niets dan goeds zal men zeggen, maar het klopt allemaal. Rutger zal hoe dan ook node gemist worden.

AV'40, 2014
Op het podium na de BDO loop (halve marathon Monster)

Geen opmerkingen: