donderdag 13 december 2018

Rondje Rotterdam en andere zaken

Wereldnieuws over de aanslag in Straatsburg, Minister May die mag blijven enzovoorts, overschaduwen vrijwel alle andere berichten. Begrijpelijk en terecht. Maar wanneer je het slechte nieuws verneemt dat een bevriende ex-clubgenoot, een nog jonge, talentvolle loper en bovenal een intelligent en heel aardig mens, afgelopen maandag bij een eenzijdig ongeval om het leven is gekomen, komt dat bij veel Haag-leden aan als een donderslag bij heldere hemel. Hij laat een vriendin en twee jonge kinderen achter. Dat is dan nieuws vanuit de directe omgeving dat niemand van de vereniging - zeker degenen die hem kenden - onberoerd laat.

Eigenlijk is het een beetje nonsense om het met die wetenschap over futiliteiten te hebben zoals hardlopen. Daarom maar heel in het kort:

Zondag 80 minuten gelopen, maandagavond ca. 70 minuten met de groep, met een kern van 200-400-200 meter en dat zesmaal, en woensdag eveneens voor mezelf een moeizame 70 minuten. Moeizaam vanwege vermoeide en pijnlijke knieën waar waarschijnlijk niet veel kraakbeen meer in zit. De 'lengte' zit er dus wel meer in maar aan souplesse en snelheid op de langere afstand hoop ik nog te winnen. Rust aan de benen gunnen is daarbij van belang Ook woensdagochtend nog wat krachttraining gedaan.

Toen wij naar Rotterdam vertrokken....

Verder ben ik het niet zozeer vergeten, maar er door technische sores met mijn PC  niet aan toegekomen: een verslagje van onze (=  het informele wandelgroepje De Doornvogels) wandeling door Rotterdam vorige week zaterdag.


Het was een deel van de zogeheten architectuurwandeling die bij Rotterdam Centraal begon en tot aan het havengebied voerde. We hebben de bekende zaken gezien zoals het station zelf, De Doelen en het Schouwburgplein, de Lijnbaan en de Koopgoot.


Op het moment dat wij bij de Laurenskerk waren, begon de klok te luiden samen met andere kerkklokken en carillons in de omgeving. Later begrepen wij dat dit paste in een actie van Greenpeace, waarbij zoveel mogelijk kerken in ons land de noodklok luidden voor het klimaat.



De Markthal zijn wij niet binnengegaan, wel onder de kubuswoningen doorgelopen. Verder zagen we onder - veel - meer het Witte Huis, de Red Apple, het Maritiem Museum en dingen we aan boord van twee binnenvaartschepen om deze te bezichtigen.

Verder konden we in het kader van een grote expositie over de stad twee grote stadsmaquettes bewonderen in het gebouw van Rotterdam Info.


Trouwens lekker gelunchd bij Plan C!


Bij het Museumpark bezochten we ook nog Huis Sonneveld, een woonhuis in de stijl van het Nieuwe Bouwen.


Verder volsta ik met verwijzing naar wat foto's, het zou te ver voeren om de hele wandeling gedetailleerder te beschrijven. Wat ik overigens wel al had gedaan, maar toen ik de tekst wilde opslaan ging er iets mis en was ik alles kwijt. Daarom nu alleen wat foto's met hier en daar wat commentaar.

Geen opmerkingen: