donderdag 5 september 2019

Af en toe-tje

Gisteravond was er weer de maandelijkse coopertest. Er waren best veel deelnemers, niet alleen Haag-leden maar ook leden van de HRR en AV Sparta.

Leuk evenement, zeker voor wie het aantal meters dat hij/zij binnen 12 minuten kan afleggen wil vermeerderen. Je loopt die test vooral voor jezelf en niet voor anderen: m.a.w. je loopt de coopertest als zelftest. Ik had er gisteren geen zin in, temeer omdat ik het idee heb dat mijn 'snelheid' binnen een maand niet noemenswaardig is verbeterd. Voor de aardigheid zal ik begin oktober wel meedoen, dan is de laatste coopertest van dit jaar.

Anderen - teveel om op te noemen - hebben weer hun beste beentje voorgezet! Twaalf minuten lang. De resultaten van gisteren en vorige edities staan hier.

Toch wilde ik wel trainen, al was het maar omdat ik maandag en dinsdag niet heb gelopen en meer kilometers wil gaan lopen. De coopertest kwam in plaats van de 'gewone' training dus had ik de keus tussen 'solo' lopen of toch nog een keertje mee met 'Team Mulay' die vanaf tennispark Berg & Dal van start ging. Afgelopen weekend ook meegelopen en dat is op zich goed bevallen, vooral door het sterk afwisselende karakter van de training.

Foto van de coopertest in september! Wel een paar jaar geleden maar ach...
Het is zeker niet mijn bedoeling om 'over te lopen' als Haag-lid. Daar is geen enkele reden voor, de sfeer is goed, zowel binnen de groep(en) als op de vereniging in zijn geheel. Wel is het zo dat ik ook binnen de club nogal eens van groep wissel. De reden is dat de 'snelheid' - ondanks regelmatige, afwisselende trainingen, prestatieloopjes e.d. - domweg afneemt terwijl die bij de - veelal een stuk jongere - leden van Groep 6 - waarmee ik 'officieel' train - toeneemt, en steeds achter de groep aanhobbelen of zelfs afhaken werkt niet echt stimulerend. Dus heb ik een paar keer met 'Groep Maarten/Chris'  meegelopen en dat ging prima. Alleen wist ik gisteravond niet zeker of zij zouden trainen en zo ja, in welke samenstelling.

Dus toch naar Mulay, ook omdat hij mij had gevraagd. Met een aantal dames en naderhand een paar snelle jongens uit zijn team (Mattijs, Ton, Ralph) gingen we op pad. Het eerste kwartier heel rustig, bijna wandelend.

Nu was het wel zo dat wij (Mylay cs) naar de baan gingen bij 'mijn' club Haag Atletiek, waar wij een X-aantal keren (het kunnen net zo goed 10 als 20 zijn geweest) pittige versnellingen over pakweg 50, 60 meter liepen. Het ging lekker! Ondertussen deden ook voornoemde snelle lopers uit zijn team mee aan de coopertest. Dus daar kreeg ik naderhand vragen over: 'Wat deed jij bij Mulay?' (die bekend staat als een goede maar wat eigenzinnige trainer). Tja, het antwoord heb ik hierboven gegeven.

Waarom deze verantwoording? Het is een beetje dubbel: ik vind dat iedereen zelf kan en mag bepalen wanneer, waar, hoe en met wie je loopt. Bij mij is dat sterk afhankelijk van hoe ik mij op dat moment voel. Aan de andere kant ben je wel lid van een vereniging resp. deelnemer binnen een trainingsgroep en kan mij voorstellen dat het een beetje 'gek' overkomt als je dan steeds in een andere groep wordt gesignaleerd, laat staan bij een groep buiten de vereniging. Maar dat laatste zal 'af en toe' gebeuren en is dus niet structureel.

Geen opmerkingen: