woensdag 18 september 2019

Veel afgelopen afgelopen dagen


Gisteren (woensdag 18/9) is de barploeg van dienst weer creatief bezig geweest. Overal in het clubhuis hingen pamfletten met bovenstaande tekst en lagen her en der bankbiljetten verspreid op de bar en de tafels. Nader onderzoek wees uit dat het om servetten ging. Zelfs het fameuze koffertje ontbrak niet. Of Wobke Hoekstra dit in hoogst eigen persoon heeft langsgebracht, is een gerucht dat niet kon worden bevestigd.

Wel waren er kadetjes met overheerlijke zalm. De associatie met ene Gerrit is onontkoombaar, ook wat de kwaliteit betreft. Overigens mag ik wel stellen dat de lopers het hadden verdiend, eerder hadden zij een middenzware training volbracht, met een kern van 2-4-2-4-2 minuten. Onze groep - met Maarten als trainer - voerde dit om en rond Kijkduin uit. Het ging overigens wel sneller dan 15km tempo, dat gold zeker voor de voorste lopers.


Het was overigens weer een gezellige nazit, de meeste mensen zijn nu terug van vakantie. Of er nagenoten is? Ach, bovenstaande foto spreekt voor zich...

Ook maandag, twee dagen na de metropoolloop, is wel getraind maar zelf heb ik niet het hele programma gevolgd. Mij was ontschoten dat er toen een trainingsloop richting Zuiderstrandtheater was gepland:

Later (gisterochtend in het krachthonk) hoorde ik dat de lopers die daar wel heen gingen werden onthaald door een muzikaal gezelschap - dat, wat samenstelling betreft, klaarblijkelijk vooral door de heren werd gewaardeerd - en vervolgens werd er gedanst en oefeningen gedaan op de Bolero van Ravel.

Ik liep een eindweegs - tot even voorbij het Deltaplein (Kijkduin) - mee met Groep 6 (officieel 'mijn eigen' groep) waarna ik terugliep en de training op eigen houtje heb kunnen voltooien. We deden toen 3 x 3 x 600 meter.

Tot zover de trainingen. Maar er was ook nog de derde dinsdag van september!

Prinsjesdag viel samen met oppasdag. Wat doe je dan? Juist, met de kleinkids naar de stad om naar de stoet te kijken (met name naar ons koningspaar).



"Ik vertollek ik vertollek de gevoelens van het volluk met mijn vlaggetje, mijn hoedje en mijn toeter"  bezong Wim Kan jaren geleden al - niet zonder ironie - de oranjeklanten die zich vroeg op de dag verzekerd hadden van een mooi plaatsje langs de stoet.


Maar dinsdag voor ons geen hoedjes en toetertjes, het bleef beperkt tot rood-wit-blauw vlaggetjes, uitgereikt door de in groen gestoken ambassadeurs van Den Haag. De vlaggetjes steels doorgespeeld aan de kleintjes.


Behalve de optocht - met veel paarden, in vol ornaat gestoken militairen, marechaussees en andere 'livreiers' hebben we naderhand ook de kermis op het Malieveld bezocht. Voor de optocht waren we er trouwens ook, maar toen om in het welhaast legendarische Paviljoen Malieveld (voorheen 'De Poffertjeskraam') een kostelijke portie van de fameuze mini-pannenkoekjes te consumeren.


En uiteraard bleef, teruglopend richting centraal station, de kermis op de Maliebaan niet onopgemerkt door Chloë, onze oudste kleindochter. Dus ook daar even rondgekeken en enkele dingen bezocht.

Tenslotte heb ik nog een filmpje gespot van de metropoolloop van afgelopen zaterdag. Op het eind zit er zelfs nog een stukje 'diepte-interview' in met 'uw verslaggever' 😂 maar afgezien daarvan geeft het een aardige impressie van een leuke loop.

Geen opmerkingen: