maandag 9 september 2024

Bujaleuf en Saint Léonard de Noblat



Het was nog een vrij lange autorit van Limoges naar Bujaleuf, waar Tom en Ria hun tweede huis bewonen. Wij waren er jaren geleden (in 2008) voor het laatst. De omgeving - licht glooiend landschap met beboste heuvels en aan een meer - was niet erg veranderd, maar aan het huis was een stuk bijgebouwd. Meer dan genoeg ruimte om logees zoals wij te herbergen.

Wij hebben er drie dagen op een relaxde manier doorgebracht: 's ochtends een beetje hardlopen, ontbijten en wat wandelen in de omgeving. Niet verkeerd.

Ook nog 'naar boven' gewandeld, in het dorp met een typisch frans cafeetje. De landelijke sfeer was compleet met goede cappucino, gezellige kout met een engelsman en een voorbijtrekkende tractor met hooibalen. 

Later reden we, deels via de voor Frankrijk zo kenmerkende slingerdeslangwegen, naar de plaatsjes Eymoutiers en Saint Léonard de Noblat. Helemaal onbekend was dit niet voor ons, in 2008 waren wij er ook. Het is de geboorteplaats van de beroemde, zo niet legendarische wielrenner Raymond Poulidor. Een aantal jaren geleden is hij overleden maar hij zal altijd als grote sportheld herinnerd blijven. Zo ongeveer als Johan Cruyff dat was voor Nederland.

We waren ook nog in Eymoutiers, waar we buiten op een terras van een plaatselijk restaurantje gingen zitten, tegenover een kerk. Je kunt hier ook eten, vooral vega-gerechten, maar we hielden het bij een drankje.


De volgende dag gingen we wederom naar Saint Léonard de Noblat, wat nu drukbezocht werd vanwege de middeleeuwse feesten met een markt, oude ambachten en (kinder)spelen, culinaire specialiteiten van de streek en 'op zijn middeleeuws' verklede mensen.

Wij hebben zelf 'voor het thuisfront' noga gekocht bij een kraam waar allerlei regionale producten en delicatessen werden aangeboden.

Op de laatste dag van ons verblijf nogmaals 'naar boven' voor een drankje op het terras bij het café. Even later kregen we gezelschap van een leuk stel waarvan de dame een leerling is van Tom en Ria's dochter Michelle, die yogalerares is. Was gezellig!



Geen opmerkingen: