zondag 8 september 2024

Van Banyul sur Mer naar Bujaleuf


De derde dag Perpignan werd in feite een dagje Banyul sur Mer, een nog zuidelijker gelegen badplaatsje tegen de spaanse grens aan. Een mooi treinreisje voerde ons door interessante landschappen met moerassen, zoutmeren en stations van - onder meer - Narbonne.

Het was de enige stranddag van deze vakantie in Frankrijk. We troffen het met het weer, dat was prachtig. Wat later in de middag kwam er wat meer bewolking en een spatje regen, maar toen hadden we ons zonnebad al achter de rug.

Nog wel een matje en een paar waterschoenen gekocht bij een strandwinkeltje, want het strand bestond grotendeels uit kiezelstenen en keien en met deze attributen was het toch geriefelijker liggen.



We hadden een aangename dag met een wat uitgebreidere lunch op een van de drukbezette terrassen op de boulevard. Daarna een wandeling gemaakt door het plaatsje en over de boulevard waarbij we een openbaar aquarium, een marine-instituut en een haventje passeerden. 






Naar de Dordogne

De volgende dag namen we afscheid van onze gastvrouw, chambre hôte en Perpignan. Op naar ons laatste vakantie-adres, het huis van vrienden Tom en Ria in Bujaleuf, een gemeente in het Limousingebied. 

Dat betekende een alweer lange maar plezierige treinreis naar Limoges, onderbroken door een stop in Toulouse waar we ruim tijd hadden voor een aangename lunch, met uitzicht op de Basilica De Saint Sernin. Terug naar het station passeerden we ook nog een standbeeld van Jeanne d'Arc, de maagd van Orléans.



De volgende stop was Brive-La-Gaillarde. Daar nog een overstap op de trein die naar Limoges ging. Van daar uit zou een treintje richting Bujaleuf gaan. Deze bleek echter niet te rijden, dus moesten we Ria, onze volgende gastvrouw, bellen hoe nu verder. Zij heeft ons uiteindelijk opgehaald met de auto, wat toch nog een flink stuk rijden is vanaf Bujaleuf. Meer over Bujaleuf in een volgend blog!

 

Geen opmerkingen: