maandag 2 september 2024

Vlietloopje

Even een blogje-tussendoor. Dat ik het niet meer zo vaak over hardlopen heb komt omdat ik domweg niet meer zo vaak hardliep. Hm, vreemd woord zo in de verleden tijd, maar dit terzijde. 

Echter is er een kentering in die zin dat ik weer wat vaker de loopschoenen aantrek en mijn neus zelfs weer laat zien bij een trainingsgroepje. En dan moet ik toch zeggen dat trainen in een groep veel stimulerender werkt dan zo maar wat freewheelen in je eentje. Afgelopen maandag ongeveer een uur gelopen met 2x (4-6-6 min.). Viel mij nog mee. En afgelopen woensdag 90 minuten duurloop met daarin 5x 2 minuten tempoduurloop. Ook dat ging goed, al ben ik de laatste tien minuten, op weg naar de club, gaan wandelen. Het was mijn eerste duurloop dit jaar!

Fotootje van de Vlietloop 2011. Toen zag het er nog een beetje uit :-). 

Gisteren (zondag 1 september) naar Voorschoten om aan de Vlietloop mee te doen. Ik heb hier in de loop der jaren menigmaal de 10 EM - oftewel ruim 16 km - hardgelopen maar dat was nog in de tijd dat ik soepel draaide en veel meer 'duur' in de benen had. Dus nu maar vijf kilometer.

Altijd gezellig daar in het centrum van Voorschoten, waar ik ditmaal met de bus naar toe ging. In het sportgebouw 'De Vliethorst' kon nog na-ingeschreven worden en kon je jouw tas kwijt. In de kleedkamers in de andere zij-ingang was het erg rustig, dus daar maar even omgekleed en naderhand kon er ook gedoucht worden.

De lopers van de 10 kilometer gingen eerst van start. Een flink aantal van hen kregen het naderhand zwaar te verduren omdat de brug openging en zij niet verder konden. Zes boten werden doorgelaten (zo heb ik begrepen) wat betekende dat veel lopers zo'n zes, zeven minuten oponthoud hadden gehad. Daar ging hun goede tijd..

Zelf heb ik lekker gelopen in een duurlooptempo (snelheid is er anno 2024 niet meer bij). In het kielzog van superveteraan en leeftijdgenoot Bert Gerritsma bereikte ik de finish. Onderweg niet veel last van de warmte gehad op de laatste anderhalve kilometer na. 

Bloemetjes

Zaterdag nog even naar de Hortus Botanicus. Het was 's middags te warm voor een lange wandeling, vandaar. Weinig commentaar hierover, wel een paar plaatjes geschoten.

Geen opmerkingen: