maandag 2 januari 2012

Over hollen en bollen...

Twee januari, het tweede loopje in het nieuwe jaar is zojuist gelopen. De gebruikelijke maandagavondtraining met Groep 5. Gek eigenlijk, ik realiseer mij dat ik nu meer groepsgewijs dan individueel loop, vroeger was dat precies omgekeerd. Maar dit terzijde.

Op het programma stond een duurloopje van in totaal 80 minuten, dat in een redelijk pittig tempo werd gelopen, met wat korte versnellingen. Eerst vijf keer 30 seconden en later, op de terugweg, nog wat van die korte tempo's. We liepen ditmaal via de Nieboerweg en Duindorp naar het havenhoofd. Zo vlak aan de kust stond er een zeer krachtige wind waardoor hoge golven het havenhoofd teisterden. Natte voeten!

Aan het eind van de training liep ik met Ellen - pas terug van een vakantiereis naar China en Vietnam - terug naar huis. Woensdag maar weer eens kijken hoe het dan gaat.

Overdag ben ik gaan werken en heb een zak oliebollen en appelbeignets meegenomen die nog over waren. Echter - maar niet geheel verrassend - hadden mijn collega's letterlijk en figuurlijk de buik vol van die dikmakers dus kon ik 's middags het overgrote deel van de bollen weer mee terug naar huis nemen. Het waren heel goedkope oliebollen van de grootste kruidenier van Nederland, maar het was voor mij een ware AH-erlebnis. Ik vond ze lekker, luchtig, goed gevuld met krenten. Echter had ik met oudjaar ook 10 bollen gekocht die op de zesde (nr. 6!) plaats stonden van de AD-oliebollentest, die van Banketbakker Roodenrijs, en 11 bollen van de gebakkraam aan het Regentesseplein die ook behoorlijk hoog hadden gescoord. Het gekke was dat ik die van Roodenrijs best goed van smaak en structuur vond, maar je kon letterlijk fietsen van de ene naar de andere krent, die van het Regentesseplein hadden wat minder 'gescoord' maar waren beter gevuld. Maar eigenlijk waren zowel de 'goede' bollen als de 'gewone' bollen van AH allemaal zeer goed te eten, om niet te zeggen lekker!


Maar goed, ik wijd hier nu zo over uit om aan te geven hoe betrekkelijk zo'n topscore kan zijn. Ooit had ik oliebollen gekocht bij de jarenlange nr. 1 uit de AD-test, Gebakkraam Richard Visser uit Rotterdam, en daar was inderdaad weinig mis mee. En vorig jaar ging ik naar Delft, vlak bij de Makro, ook zo'n top-kraam. Ook goed. Maar om daar nu speciaal voor naar Rotterdam respectievelijk Delft te reizen (wat ik toen inderdaad gedaan heb), ach....

1 opmerking:

archiefpaul zei

Hoi Fred, beste wensen voor 2012 van Paul!