woensdag 7 november 2012

Avondje muziek spot-ifyen

Echt zo'n lazy avondje gehad dinsdag. Nou, moet ook een keer kunnen. Beetje achter de PC gezeten, wel met de TV aan op de achtergrond, af en toe kijken naar de debatten bij DWDD en Pauw en Witteman over wie de meeste kans maakt straks president van Amerika te worden. Leuk, maar ik was meer bezig met muziek, via Spotify vooral.

Dan blijkt dat je op zo'n avondje heel wat kunt afluisteren, ik kwam zomaar aan 26 nummers. Uiteraard nummers die je zelf goed vindt, dat spreekt. En nee, er zat ditmaal géén Led Zeppelin bij (die kun je niet vinden bij Spotify), of het moet de 'No Quarter' versie van Page&Plant zijn uit 1995, best een spannende intense versie.

Nee, het waren over het algemeen mooie, melodieuze nummers, en relatief weinig hedendaags werk. Of het zou Snow Patrol, Coldplay en Adele moeten zijn, maar dat zijn ook al gevestigde namen. Ik ga nooit per definitie voor vernieuwing, ik sta er wel voor open maar voor mij is belangrijker wat ik ècht goed of mooi vind. Dus ik luisterde vooral naar ouder werk: Supertramp, Yes, Alan Parson Project, Manfred Mann, Yardbirds, Massive Attack en Sergio Mendes met Brasil '66. Want ik vond deze groep toch in de jaren zestig de mooiste nummers maken, met die prachtige indringende stem van Lani Hall.

Twee van de beluisterde nummers vond ik terug op YouTube. Easy Listening... Zeker, het is erg smooth en bovendien oud werk, maar tegelijkertijd zijn het klassiekers...1 opmerking:

Mo zei

Bedankt voor de felicitatie.
Jullie hebben allemaal goed gelopen en wat een mooi verhaal over dat etentje.

Groet Mo