vrijdag 27 december 2013

Geen Alex Klaasen, toch Alex Klaasen

Groep 5 afvaardiging minus Jos
En zo zijn de kerstdagen weer omgevlogen. Gezellige dagen maar ook wel wat 'on-vrij', familiebezoek noopt tot veel thuiszitten en kokkerellen. De eerste kerstdag hadden wij een huis vol visite, de tweede kerstdag ook trouwens maar toen was er een vluchtmogelijkheid in de vorm van de Kerstcross; 's-middags gingen wij met onze dochter en schoonzoon naar de bioscoop (film: 'Sloof') en aansluitend 'uit eten' op de Denneweg, waar het deckxels goed eten was.

Wat die kerstcross betreft: ik had ingeschreven voor de 'korte cross' omdat we 's middags naar de kerstshow van Alex Klaasen zouden gaan in het La Mar Theater in Amsterdam. Echter had degene die de kaartjes had geregeld - en al betaald - zich vergist in de datum. De kaartjes waren voor afgelopen maandag. Balen, veel geld kwijt (4 personen) en geen voorstelling. Maar het heeft geen zin om te sippen, dus meteen maar naar een alternatief gezocht. Op zo'n superkorte termijn was er maar één optie: de bioscoop! En dat werd uiteindelijk de film 'Soof'': een 'dun' verhaaltje, maar wel een leuke komedie. Maar goed, ik hol vooruit.

 
Eenmaal bij de Laan van Poot aangekomen, startnummer opgehaald, omgekleed en naar het veldje aan de De Savornin Lohmanlan gelopen. Toch maar besloten om voor de lange cross (8,5 km) te gaan alhoewel ik mij niet superfit voelde: teveel gegeten en gedronken, niet veel getraind afgelopen week dus een tikje zwaarder, daar is bij mij niet veel voor nodig. Eerst even gekeken naar de 3,5 km (korte cross). Daar deden ook veel bekenden aan mee. Daarna was het de beurt aan de lange cross lopers. Er stond hen een uitermate heftig loopje te wachten.

In ruim 44 minuten rondde ik de afstand van 8,5 km, en zwaar dat het was! Een flink deel van het parcours ging door het nieuwe stuk natuurreservaat, met veel klimmetjes door een uiterst zacht duingebied. En een parcours met veel klimmen ligt mij voor geen kant, ik zag mij meermalen genoodzaakt om wandelend heuvel-op te gaan, maar eenmaal aan de top kostte het geen moeite om te herstellen en dan ging je weer. Wel was ik snel weer hersteld nadat ik over de finish kwam.

In het clubhuis werd warme chocolademelk geschonken en er was kerststol, uitstekende ingrediënten voor een verder herstel na geleverde inspanning.

's Middags dus in Theater Pathé aan het Buitenhof naar de film 'Soof' gekeken, in een uitverkochte zaal (wel wat anders dan wat je doorgaans in Het Filmhuis ziet, waar je soms met een handjevol mensen naar een geweldige film zit te kijken). Het was een leuke, gezellige, grappige film over liefde en (on)trouw. Soof is een moeder van drie lastige kinderen, vader heeft een goede baan, is kostwinner en veel weg voor zijn werk. Totdat bij een gelegenheid blijkt dat Soof fenomenaal kan koken, iets dat ook de charmante womanizer Jim (Dan Karaty, bekend als jurylid van 'So you think you can dance?') opvalt, maar niet alleen dat: hij valt als een blok voor  haar en helpt haar aan klandizie voor haar kookkunst. Dat leidt er toe dat manlief zijn baan opgeeft en een 'sabattical' neemt en Soof het geld verdient met koken en uiteindelijk met een eigen restaurant. Ondertussen weet Jim een aanvankelijk wat tegenstribbelende Soof toch te verleiden wat de nodige reuring in het gezin teweeg brengt. Uiteindelijk loopt het allemaal goed af, althans 'zoals het hoort' in onze maatschappij. Kortom, een echte feel good movie, maar veel om het lijf had de film nu ook weer niet. Wel een goed gecaste film met veel BN'ers waaronder Chantal Jansen en... Alex Klaasen. Hadden wij 'm toch nog gezien op tweede kerstdag! By the way: waarom woont geen enkel normaal gezin in speelfilms in een gewoon rijtjeshuis?!

Daarna eten bij restaurant Deckxels op de Denneweg, waarvan ik niet veel meer kan zeggen dan dat het driegangenmenu met dessert na deckxels lekker was.


Zojuist (vrijdagochtend, maar het lijkt wel maandag voor mijn gevoel) weer vroeg uit de veren maar omdat wij logees hebben en ik hen niet vroegtijdig wilde wekken ben ik maar een stukje gaan wandelen. Het was echter gedaan met het superzachte weer, bovendien begon het te regenen. Met de tram (lijn 3) naar Centraal Station gegaan, krantje gekocht en terug met lijn 2. Daarna een stukje lopen, maar de regen was inmiddels overgegaan in plensregen dus half schuilend, half joggend vervolgde ik mijn weg. Bij de buurtsuper heb ik nog tien minuten staan wachten tot-ie open ging, daarna wat broden gekocht voor het ontbijt, dat ik inmiddels heb voorbereid. Alles staat nu klaar. Momenteel is er nog steeds geen leven in de brouwerij dus daarom klop ik deze laatste woorden in.


Geen opmerkingen: