maandag 23 december 2013

Mokum in kerstsfeer

 
Een paar dagen niet geblogd, dat komt niet zo vaak voor. Een goede reden kan ik niet zo snel verzinnen, laten we het er op houden dat het nogal 'gewone', om niet te zeggen een tikje saaie dagen waren. Maar die moeten er ook zijn, goed om uit te rusten en weer op te laden voor de komende weken. Opstaan, ontbijten, een paar uur achter de pc hangen om te facebooken (hier en daar een reactie plaatsen en jarigen te feliciteren), te joetjoeben en te spotifyen, boodschappen te doen (alvast wat voor de kerst ingeslagen), wat rommelen in en rond het huis, een beetje geschilderd (maar dat mag geen naam hebben) en opvallend weinig getraind. Vandaag een beetje (amper een half uur) en vrijdag drie kwartiertjes met onderbrekingen. Er zit even een 'dipje' in de looplust, hopelijk duurt dat niet te lang.


Gistermiddag zijn we wel even naar Amsterdam gegaan, voor de tweede keer binnen een paar weken was het Rijksmuseum het doel. In de hoofdstad aangekomen, regende het een beetje. Toch besloten we om vanaf het Centraal Station een stukje te gaan lopen naar het Museumplein: zou het erg slecht weer worden, dan konden we altijd nog de tram nemen (lijn 2 of lijn 5). Welnu, erg slecht weer wèrd het, op een gegeven moment kwam de regen met bakken uit de hemel en waaide het kleine parapluutje helemaal de vernieling in. Bovendien liepen we abusievelijk om en kwamen we in een gedeelte waar geen van beide bovengenoemde trams reed, dus moesten we van arremoe blijven lopen. Uiteindelijk kwamen we bij het Leidseplein, van waar het nog maar een kleine kilometer lopen is naar het Rijks. Ten dele doorweekt kwamen we daar aan.

Weer mooie dingen gezien, na de eerste twee verdiepingen bezocht te hebben dronken we een bakkie in het drukke museumcafé waarna we de rest bezochten. Er is zoveel te zien, op een gegeven moment loop je snel langs alles heen en ook nu weer heb ik de zaal met de Cobra-schilders gemist. Een volgende keer maar weer!

Hierbij een impressie!


Ook terug zijn wij met de benenwagen gegaan. Het was inmiddels droog geworden en eigenlijk werd het nog best een aardige wandeling richting station. Veel winkelstraten kerstverlichting en zowel de Dam als het Damrak was omgetoverd in een ware kerstmarkt met alles er op en er aan. En eenmaal terug bij het station hadden we snel de trein terug naar Den Haag.

In de tram (RandstadRail lijn 3) vanaf station Laan van Nieuw Oost Indië naar huis kwam ik nog een oud-collega tegen, Peter van Voorthuijzen. We hebben nog een tijdje met elkaar gepraat. Peter was vandaag in Den Haag voor zijn hobby en om een vriend te bezoeken. Hij is sinds jaar en dag een fervent verzamelaar van stripverhalen en struint menige beurs af om zaken te kopen of te ruilen, zijn grote collectie bevat zeer mooie en zeldzame, soms unieke en originele, zaken. Zelf heb ik ooit een complete verzameling stripboeken van A.M, de Jong, 'Bulletje en Bonestaak' van hem gekocht.

2 opmerkingen:

Siepo zei

Doe de volgende keer even een belletje of fb berichtje. Ga graag met je Cobra's kijken en dan doen we koffie na.

Claudia zei

Waren gisteren ook in Amsterdam, wat een bui (gelukkig vanuit een winkel gezien:-) ), wij waren begonnen op het Leidseplein en terug met trammetje 24 (meiden zijn niet zo van het wandelen. Wij hebben de water tour gedaan wat ook aanrader is.

Fijne dagen gewenst en een mooi 2014.