donderdag 19 december 2013

Full Moon


En het was weer gezellig vanavond! Oh nee, gisteravond, ik zie nu dat het al over twaalven is. Maar voordat er aan elke tafel is gepraat over koetjes en kalfjes of over de andere zaken des levens, is er ook nog getraind. En hoe!

Eerst heb ik twintig minuten - rustig - voor mezelf gelopen, vanaf de Laan van Poot naar huis en dan weer terug. Omstreeks half zeven verscheen een levensgrote maan boven de noordoostelijke horizon. Het was net geen volle maan meer (dat was op 17 december) maar 'vol' genoeg naar mijn waarneming. Amper vijf minuten later was die maan aanmerkelijk kleiner, dat was het moment waarop ik bovenstaande foto nam.

Vervolgens terug naar de Laan van Poot. Als ik de tot dan toe gelopen minuten meetel kom ik, inclusief de officiële training, al snel op 100 minuten. Op die manier kom ik een beetje aan extra duurvermogen hoop ik. Ook ditmaal was Groep 5 niet oververtegenwoordigd, maar toch: Jos, Peter, Patrick, Arne, Rob en Fred waren er en van de dames gaven Eveline, Ellis, Yvette en Anja acte de présence. Ilse was er ook maar zij is (hulp)trainster geworden bij een zogeheten CPC-groep dus liep zij met die groep mee. Op het programma stonden: 8-6-4-2 minuten. En dat éénmaal. Met rustpauzes van 50 procent. Gek eigenlijk, als je die vier cijfertjes zo inklopt lijkt het niets voor te stellen, maar toch valt het tegen. Of het nog de naweeën waren van de Meeuwen- en Makrelenloop of wintervet dat, de intensieve trainingen ten spijt, zich toch op buik en heupen begint af te zetten, wie zal het zeggen. Of een lichtelijk verstopte neus (verkoudheid?). Feit is dat ik 'poot aan' moest spelen om de groep bij te houden, ik had constant zuurstofschuld. Maar toch, maar toch... het is gelukt.

 
 
Op het laatst, het programma was achter de rug en we liepen terug naar de Laan van Poot, kreeg ik nog een reprimande van Wim: ik liep achter Eveline aan en dat bleek net iets te snel, we hadden een aardig gat geslagen met de rest. Ik had niet in de gaten dat we zover waren uitgelopen. Hoe dan ook, toen we eenmaal terug waren hadden we allemaal het gevoel een pittige en zinvolle training te hebben volbracht.

En toen was er de nazit. Er is weer over van alles en nog wat gepraat, maar niet alles leent zich om op dit blog of via Facebook te delen. Nou ja, dan maar wat plaatjes... En dit clipje. Geloof me, dit is echt mooi....

Geen opmerkingen: