woensdag 11 december 2013

Amsterdams straatbeeld in de Seventies

Vanmorgen lag er een wit laagje op de baan... De eerste tekenen van de winter!
Vanmorgen ging ik eerst naar de club om - voor de eerste keer sinds lange tijd - iets aan krachttraining te doen. Nou, dat heb ik geweten, ik krijg bij het (10x) bankdrukken amper de helft van het gewicht naar boven dan wat ik een maand of vier geleden drukte, toen ik nog twee keer per week het krachthonk bezocht. Dus toch maar wat meer regelmaat in brengen.

Wat lichaamsbeweging betreft bleef het vandaag overigens niet bij die paar vage krachtoefeningetjes. Vanmiddag netjes' gedaan wat op het schema stond. Ik had dat uiteraard al aangegeven maar je moet het ook nog eens doen. Ditmaal liep in naar het Zuiderpark, waar ik tweederde van het programma (2x 1 - 1,5 - 2 - 1,5 - 1 minuten in 5 km tempo) heb uitgevoerd, steeds met 5 minuten tussenpauze. De laatste serie deed ik deels op weg naar huis. In totaal (bruto) 75 minuten gelopen. Gedoucht en omgekleed, want straks is de gang naar het theater.

Iets anders is dat ik gisteravond werd gebeld door Videoland, de tweede lading 8 mm filmpjes uit het verleden waren nu ook op dvd gezet. Ik heb het opgehaald, het was vrij veel met onder andere (vakantie)beelden uit Frankrijk, Noorwegen, Engeland en Ierland. Daarvoor zat nog een filmpje met wat straatbeelden uit de jaren 70. Wat ik mij ervan herinner is dat het op een Koninginnedag was, ik ging met een paar vrienden en vriendinnen naar Amsterdam. Ik heb de beelden op mijn pc afgespeeld en opnieuw gefilmd met mijn digicam.

2 opmerkingen:

Ton van Westbroek, forensisch rechercheur internet zei

Amsterdam 700 jaar 1975

Singha zei

Wat leuk, Fred!