zondag 23 maart 2014

Katertje weggelopen in de Kerkpolder


Michel Out snelt naar de finish

Vanmorgen met Jan Wierenga naar Delft afgereisd voor 'een loopje'. Dat was de zogeheten Bertusloop, met het welbekende parcours met de start achter het gebouw van IJsclub Bertus, 'Onder Ons', en de finish even voorbij de ingang van hetzelfde gebouw.

Een beetje gek om op te schrijven misschien, maar eigenlijk had ik - aanvankelijk - niet zo'n zin om te lopen. Niet dat ik daaraan heb toegegeven. "Je maakt maar zin" sprak ik mijzelf streng toe. Sporttas ingeruimd, nog een ontbijtje gemaakt en koffie gedronken. Daarna naar buiten! Toen ik na een kleine twintig minuten wandelen bij Meer en Bosch aankwam, was het tegen tien uur. Jan stond al te wachten en we konden meteen vertrekken. Ruim een kwartier later al waren we in Delft.

Wij zagen weer de bekende gezichten die je hier altijd ziet. Michel en Hizkia, Cor van 78, ook zo'n 'veel-loper' die nog steeds drie keer per week loopt, veel Koplopers. Ook was de aardige dame achter de bar er weer, evenals de uitstekende cappucino die zij inschonk. Met Jan even aan een tafeltje gezeten, daarna omgekleed en samen een stukje ingelopen. Om elf uur precies was de start van de 5 of 10 kilometer. Ik hield het bij de vijf, die ik even later in precies 26 minuten rondde. Het gaar elk jaar weer iets langzamer....

Na afloop weer koffie gedronken waarna Jan mij thuisbracht in zijn bolide.

Bij Momfer de Mol

Het loopje was daags na een borrel annex feestje gisteravond. Paul van Oyen en ik vierden onze verjaardag in Momfer de Mol in het 'oude' stadscentrum van Den Haag, met een aantal clubgenoten. Het was gezellig, wij kregen veel cadeautjes en een paar mensen bleven eten. Het eten bij Momfer de Mol is zeker niet verkeerd, dat blijkt ook uit de positieve beoordelingen op IENS.


Na de maaltijd liepen Paul, Paul Versteegh en ik mee met Hans Drabbe naar zijn huis aan het Noordeinde, waar wij onze cadeaus zolang konden stallen. Ik kon zelf niet alles in één keer meenemen, vanmiddag haal ik de rest op. Bij Hans hebben we nog wat oude lp's gedraaid waaronder die van The Move, Supertramp en mer van dat soort sixties- en seventies nostalgie. Speciaal voor de doelgroep deze avond! Voor de rest: foto's zeggen meer dan duizend woorden!

Geen opmerkingen: