donderdag 20 maart 2014

Frisse wind door Den Haag!

Een frisse wind! Die waaide niet alleen fel over de atletiekbaan gisteren, maar ook door het Haagse politieke landschap.


Het was een hectische dag gisteren, met die lokale verkiezingen. Dat was het zelfs voor een relatief passieve toeschouwer zoals ik. Eén oud-Haaglid  (Elly Burgering) en twee van mijn oud-collega's (Pablo Meegdes en Joyce van Heijningen) zijn  in de gemeenteraad van hun stad terecht gekomen, resp. in Den Haag (Haagse Stadspartij), Haarlem (D'66) en Amsterdam (Partij voor de Dieren). Stuk voor stuk sympathieke, daadkrachtige en betrokken mensen. Leuk voor hen, ze hebben er hard voor gewerkt.

Van boven naar beneden: Elly, Pablo en Joyce

Zelf bleven mijn activiteiten op dit vlak beperkt tot stemmen en het nieuws volgen. Wel is er getraind gisteravond. Ik ging met sporttas en al naar de club maar eenmaal daar aangekomen bleek dat ik bijna de helft van mijn spullen - handdoek, shampoo, broek en droge kleren - thuis op de trap had laten liggen. Dus snel teruggefietst naar huis om een en ander op te halen, eenmaal terug omkleden en even later voegde ik mij bij de anderen. Wij hadden toch baantraining dus dat kwam goed uit.

Zó'n grote groep 5 hebben wij in tijden niet bijeen gehad! Achttien mensen welgeteld, met twee 'nieuwe' jonge mensen erbij die vanuit de CPC-groepen lid zijn geworden.

Het programma was redelijk heftig, ook al omdat de wind stevig was en onverwacht fris, nou ja, zeg maar rustig koud. Deze avond was het schema: 200-400-400-400-200 meter, en dat tweemaal. Deze tempo's moesten in 5 km snelheid worden gelopen. De eerste keren gingen bij iedereen snel, zelfs wat té snel. En dat gold zelfs voor mij die helemaal achteraan liep. Dus Wim zei dat het wel wat tandjes minder mocht, niet 'gaan jagen'. Ik kan melden dat ik het hele programma - zij het in de achterhoede - heb kunnen volbrengen, en dat is de laatste maanden wel eens anders geweest bij dit soort trainingen.

Ook was het in het clubhuis druk en gezellig, er was door de barploeg van dienst een soort 'Vlaggetjesdag' georganiseerd met broodjes haring en lekkere biertjes. Heel lang ben ik niet gebleven omdat ik toch wel nieuwsgierig was naar de uitslagen.

Den Haag was absolute hekkensluiter bij het doorgeven van de stemmen, maar relatief weinig partijen - zelfs de PvdA niet, die bijna overal dramatisch verloor - zullen ontevreden zijn denk ik. Wordt nog wel lastig misschien om tot een goede samenwerking te komen tussen met name de nummer 1 en 2, D'66 en PVV...

Geen opmerkingen: