maandag 10 maart 2014

CPC 2014: zonnig, warm en loodzwaar


Gisteren was het jaarlijkse Haagse loopfeest, de City Pier City loop. Hier heb ik zeker al meer dan dertig keer aan meegedaan, in de loop der tijd heb ik - naar schatting - hooguit vijf keer verzuimd. Wat mij betreft is de CPC dus een absolute traditie!

Deze blogpost over de CPC opent met een filmpje van de start van de 10 kilometer. De eerste manche. Die kon ik mooi maken want de halve marathon zou pas om half drie starten. Duizenden lopers trokken voorbij, een schier eindeloze stoet. En dit was nog maar de eerste 'golf'. Vijf minuten later zouden wederom duizenden 10 km. lopers van start gaan. Ook nog wat foto's van de finish gemaakt.


Wat een ideaal weer was het gisteren, althans, zo voelde het aanvankelijk wel aan. Zo ijzig koud als het vorig jaar was (min vier graden celsius), zo warm was het gisteren. 's Middags, bij de halve marathon, werd het nog een paar graden warmer en mede daardoor werd het toch een zware editie. Tenminste, zo heb ik het wel ervaren.

Door - voor deze afstand - matige trainingsarbeid zat een echt goede tijd er niet in, maar de verwachting was realistisch dat ik 'om en nabij de twee uur' zou kunnen finishen. Uiteraard hoopte ik onder de twee uur te blijven. Dat is niet gelukt, vooral na het 12 km. punt kreeg ik het erg zwaar en zakte enorm terug, pijnlijke benen, geen fut meer om ook maar vijf meter te versnellen. Het was toen niet meer en niet minder dan een kwestie van overleven. Met een aantal malen kleine stukjes wandelen en wel voldoende drinken bij de drankposten bereikte ik net iets over de twee uur de finish. Toch geen aanleiding voor een dip, integendeel, van de 112 lopers in de 65-plus categorie haalde ik een 46ste plaats. Kortom: toch tevreden, maar ik was wel blij dat het er op zat.

Uitslagen e.d. van de CPC via hun website!

Met Murat, Sherman en Rob (foto Marcel Zandvliet)


Na de loop snel (nou ja, snel: mijn benen voelden geteisterd aan, nu nog trouwens) naar het verzamelpunt om mijn tas op te halen, met deze en gene kort wederzijdse ervaringen tijdens de loop uitgewisseld en met de tram naar huis. Om half zeven ging onze groep eten bij Bogor, een populair indisch eethuis/restaurant dat al sinds mensenheugenis bestaat en na een brand enkele jaren geleden in oude luister is hersteld. Het eten was goed en het was gezellig. Even later kwamen ook vier mensen van een andere groep hier eten, waaronder Murat - waarmee ik volgende week naar een concert ga - en  Rob Pronk.


Na het eten bleek een aantal van ons - waaronder ikzelf - het toch wel een beetje 'gehad' te hebben vanwege de inspanningen en vermoeienissen van deze dag. Enkelen gingen nog verder 'bieren', zelf fietste ik met Dick, Jos en Ellen - die eerder deze dag supporter was maar nog herstellende is van een hersenschudding en dus niet had meegelopen - terug naar huis. Lekker relaxen en tv kijken!

Geen opmerkingen: